După ce a impresionat la Wimbledon, Emma Răducanu (150 WTA) continuă să uimească lumea tenisului și la US Open. Aflată pentru prima dată pe tabloul principal de la Flushing Meadows, sportiva de origine română care reprezintă Marea Britanie a făcut un meci perfect împotriva ibericei Sara Sorribes Tormo (41 WTA) și s-a calificat în optimile de finală, cedând un singur game în toată partida.

Rezumatul meciului extraordinar făcut de Emma Răducanu contra Sarei Sorribes Tormo

Emma Răducanu își continuă aventura la US Open și o face în stil de mare campioană, previziunile specialiștilor în ceea ce privește viitorul său strălucit având tot mai multă credibilitate. Pe lângă calificarea în optimi, victoria de astăzi îi asigură Emmei Răducanu și pătrunderea în premieră în Top 100 WTA.Pentru un loc în sferturile de finală, Emma o va înfrunta pe Shelby Rogers.
Roland Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea de la Roland Garros de Aliaksandra Sasnovich
IERI LA 11:32

Boris Becker, convins că Emma Răducanu poate câștiga titlul la US Open 2021

"Nu a durat mult până ce Emma Răducanu a demonstrat că Wimbledon nu a fost o întâmplare și că este într-adevăr capabilă de lucruri mărețe în circuit. Când juca pe iarbă am observat cu toții cât de puține puncte slabe are în joc, iar acum continuă să demonstreze asta pe hard. Este și o persoană foarte carismatică. Pare că se distrează mereu pe teren.
Poate că are mai puțină experiență decât adversarele ei, dar asta poate reprezenta un avantaj psihologic. E un sentiment plăcut să știi că ești tânăr, în putere, nu te-ai dezamăgit pe tine, nici pe alții, ești în poziția ideală. Am fost puțin îngrijorat când a ales să nu continue cu un antrenor atât de experimentat precum Nigel Sears după Wimbledon, dar ea și tatăl ei par că știu ce fac.
Acum lucrează cu Andrew Ricardson și se pare că fac o treabă grozavă împreună. Îmi place la Emma că joacă în proprii ei termeni. Doar jucătorii foarte buni reușesc asta, se gândesc la ei în primul rând și nu-și fac griji de ce plan de bătaie are adversarul. Emma joacă cu mult curaj, ea dictează jocul, adversarele o știu de frică deja.
Ce se poate întâmpla în a doua săptămână de concurs? Răspunsul e orice. În tenisul feminin, oricine ajunge în a doua săptămână se gândește să câștige titlul, ceea ce în privința tenisului masculin nu e posibil. Naomi Osaka și Ash Barty au ieșit rapid, au fost mari surprize, dar au rămas încă multe jucătoare foarte bune, cu experiență.
Nu vreau să creez așteptări deșarte, dar niciuna dintre adversarele ei nu se va bucura la gândul că o va înfrunta pe ea, o jucătoare care își îmbunătățește jocul rapid și care are tot viitorul în față. E posibil orice, dacă joacă cu la fel de puțină presiune și continuă să se distreze, poate chiar să câștige. La fete, totul e posibil!", a spus Boris Becker în presa din Marea Britanie.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Sasnovich, victorie în 3 seturi
IERI LA 11:24
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51