Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Cu ce se "hrănesc" tenismenii în Canada? Răspunsul fascinant oferit de Leylah Fernandez, senzație la US Open

Andrei Nicolae

Actualizat 08/09/2021 la 06:25 GMT+3

Leylah Fernandez are un parcurs de excepție la US Open. Ea a devenit prima semifinalistă, după succesul în trei seturi cu Elina Svitolina.

Leylah Fernandez - US Open 2021

Credit imagine: Eurosport

Leylah Fernandez (Canada) s-a calificat în prima semifinală din carieră, la doar o zi distanță după ce a împlinit 19 ani. Sportiva nord-americană a devenit astfel cea mai tânără semifinalistă la US Open, după Maria Sharapova, care a realizat această performanță în 2005.
Sportiva din Canada a ajuns la această performanță după ce le-a eliminat, pe rând, pe Naomi Osaka, Angelique Kerber și acum pe Elina Svitolina. Ce i-ar fi spus unei persoane pe stradă, dacă aceasta i-ar fi mărturisit că o vede în semifinale las US Open?
"I-aș fi spus că este nebună. Nici măcar eu nu am crezut, deși am muncit atât de mult ca să ajung aici. Mă bucur că azi am reușit să-mi arăt calitățile și spiritul de luptătoare", a mărturisit Leylah Fernandez după meci, în studioul Eurosport.

Leylah Fernandez a fost stăpână pe situație cu Elina Svitolina de la bun început

Tânăra în vârstă de 19 ani a simțit că este pe val în partida cu Elina Svitolina încă de la început: "Am avut încredere în loviturile mele încă de la început. Am simțit că lovesc mingea atât de bine, am avut acest sentiment în rachetă, să concretizez acea minge de meci. Abia aștept semifinala".
Partida cu Svitolina a durat aproximativ 2 ore și jumătate. Fernandez ar fi putut termina mai devreme jocul, după ce a avut 5-2 în setul decisiv, dar adversara a luptat incredibil și a reușit să revină și să împingă jocul spre tiebreak. În acel moment, Leylah a mai găsit resurse să lupte la același nivel, așa cum a făcut-o pe parcursul întregii partide. "Svitolina este o jucătoare grozavă, se bate pentru fiecare minge, merită să fie aici. Am fost onoare să mă bat astăzi cu ea. Mi-am spus că trebuie să am încredere în mine și că lucrurile o să funcționeze. Mi-am mai spus că și dacă o să pierd, o să merg înainte, nimic mai mult, nimic mai mult, nimic mai puțin", a susținut Leylah Fernandez.
Leylah Fernandez
O persoană extravertită pe teren, canadianca a câștigat și publicul alături de ea. După joc, la interviul de pe teren, ea a mărturisit: "Nu am renunțat în niciun moment, ați luptat alături de mine pe tot parcursul meciul și m-ați împins de la început și până la sfârșit". În afara arenelor, sportiva este mai degrabă introvertită. "Sunt o persoană calmă, nu cred că am atâta energie în afara terenului. Sunt de fapt o persoană introvertită, dar am ieșit din carapace în ultima vreme și mă bucur că sunt pe această scenă uriașă", a dezvăluit Leilah Fernandez.

Ce mesaj i-a transmis tatăl înainte de meci

Tot după meci, sportiva a vorbit și despre ce i-a transmis tatăl înainte de joc, el fiind și antrenorul: "Astăzi mi-a spus să intru pe teren, să mă simt bine, să mă bat pentru fiecare minge. Azi este primul tău sfert de finală și nu trebuie să fie ultimul tău meci aici. Luptă pentru visul tău!"
Canada traversează o perioadă de excepție. Bianca Andreescu a câștigat titlul în 2019. Felix Auger-Aliassime este și el calificat în sferturile de finală. Cu ce se "hrănesc" tenismenii în Canada, de au asemenea rezultate în această perioadă? "Cu sirop de arțar din Canada, este foarte bun", a venit răspunsul semifinalistei.
De remarcat faptul că Leilah Fernandez a început turneul de la US Open de pe locul 73 WTA.
|Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo