După ce a impresionat la Wimbledon, Emma Răducanu (150 WTA) continuă să uimească lumea tenisului și la US Open. Aflată pentru prima dată pe tabloul principal de la Flushing Meadows, sportiva de origine română care reprezintă Marea Britanie a făcut un meci perfect împotriva ibericei Sara Sorribes Tormo (41 WTA) și s-a calificat în optimile de finală, cedând un singur game în toată partida.
Emma a avut un start de meci fără greșeală, câștigând primul set cu 6-0 după numai 33 de minute. Britanica a continuat să-și surprindă adversara din toate punctele de vedere și în setul al doilea și a avut chiar șansa de a câștiga partida fără game cedat, însă Sorribes Tormo a reușit până la urmă să apară pe tabelă cu un sginur game în dreptul numelui său.
Australian Open
Danka Kovinic, mesaj "războinic" înainte de duelul cu Halep, la Australian Open. Promisiunea făcută
21/01/2022 LA 08:03

Ce a spus Emma Răducanu după calificarea în optimi la US Open 2021

Emma Răducanu își continuă aventura la US Open și o face în stil de mare campioană, previziunile specialiștilor în ceea ce privește viitorul său strălucit având tot mai multă credibilitate. Pe lângă calificarea în optimi, victoria de astăzi îi asigură Emmei Răducanu și pătrunderea în premieră în Top 100 WTA.Pentru un loc în sferturile de finală, Emma o va înfrunta pe Shelby Rogers.
"Cred că am jucat un meci bun de la început. Știam că Sara e o adversară foarte dificilă, știam că e capabilă de un tenis foarte bun și că nu greșește foarte mult. A trebuit să muncesc foarte mult pentru fiecare punct. În ciuda scorului au existat multe game-uri care puteau intra în contul ei. Sunt foarte fericită că am putut să-i fac față și să trec mai departe.

Rezumatul meciului extraordinar făcut de Emma Răducanu contra Sarei Sorribes Tormo

Din punct de vedere mental am fost pregătită pentru acest meci. M-am așteptat la un meci lung, cu raliuri spectaculoase. Datorită formei ei fizice, știam că va ajunge la o mulțime de puncte. Am jucat deja 5 săptămâni la nivelul circuitului WTA și în fiecare săptămână câștig experiență. Înțeleg mai bine ce înseamnă din punct de vedere fizic să joci la acest nivel. Sunt foarte entuziasmată să joc din nou luni.

Emma Răducanu, campioana publicului la fiecare turneu

Lumea mă susține peste tot pe unde merg, este incredibil. Mă bucur enorm că le pot aduce un zâmbet pe buze. La Wimbledon totul era liniștit, mai ales în timpul punctelor, aici e multă agitație, dar mă bucur de fiecare moment în parte la fel. Energia lor mă ajută în momentele dficile. Cred că îi atrag prin faptul că mă distrez pe teren.
La US Open cred că joc un tenis mai bun decât la Wimbledon. Jocul meu e din ce în ce mai bun cu fiecare meci. În momentele în care nu am jucat tenis am realizat cât de mare este foamea de rezultate. Odată ce ajungi pe teren tot ce îți dorești e să continui să înaintezi în turneu. Eu sunt foarte odihnită acum pentru că nu am jucat foarte mult în circuit. Totul e nou pentru mine și sunt foarte entuziasmată.
Faptul că foarte mulți tineri vin din urmă este grozav pentru sport. Arată cât de puternică va fi nou generație de jucători. Fiecare dintre noi ne inspirăm recirpoc să jucăm din ce în ce mai bine. Dacă voi juca cu Ash Barty? E numărul 1 în lume. De asta jucăm cu toții tenis, să ne măsurăm forțele cu cei mai buni. Sunt foarte motivată în orice situație mă voi afla", a spus Emma Răducanu la conferința de presă de după meciul cu Sara Sorribes Tormo.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Emma Răducanu, start lansat la Australian Open! Britanica, tot mai aproape de un duel cu Halep
18/01/2022 LA 12:54
Australian Open
"Vreau un duel Emma Răducanu - Simona Halep!" Care sunt avantajele româncei la Australian Open 2022
14/01/2022 LA 22:18