Emma Răducanu continuă să rescrie istoria tenisului feminin. După ce a ajuns în a doua săptămână la Wimbledon, în prima sa prezență la o competiție de Grand Slam, sportiva de origine română, reprezentând Marea Britanie, a impresionat la US Open.
Emma Răducanu a devenit miercuri prima jucătoare din istorie care vine din calificări și ajunge în penultimul act al Openului de la Flushing Meadows. De asemenea, e cea mai tânără sportivă din Anglia care ajunge în semifinale la un Grand Slam de la Sue Barker (Australian Open 1975).

Răducanu - Bencic, rezumatul unui meci istoric, în sferturile US Open

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 2 ORE

Când plănuia Emma Răducanu să revină în Marea Britanie de la US Open

"M-am concentrat în fiecare zi pe ce am de făcut, am luat fiecare meci în parte și l-am pregătit. Când merg la tot felul de turnee intru cumva pe modul de pilot automat în privința rutinelor pe care le dezvolt, recuperându-mă în zilele de pauză. Nu mă așteptam să fiu aici, chiar nu credeam că pot ajunge atât de departe atât de repede.
Ca să fiu sinceră, biletele mele de avion erau rezervate pentru finalul calificărilor, așa că este o problemă pe care iubesc s-o am, să trebuiască să-mi anulez zborul ca să rămân aici. Mă bucur enorm de această experiență. Pe teren mi-am spus că aceasta ar putea fi ultima dată când joci aici, pe Ashe, așa că trebuie să profit de șansa pe care o am și să mă bucur de fiecare minge pe care o joc", a spus Emma Răducanu la conferința de presă de după meciul cu Bencic.

Emma Răducanu are rădăcini în România și China! Idolii ei: Simona Halep și Li Na

Născută în Canada, din tată român și mamă din China, Emma a ajuns la Londra la 2 ani, când părinții săi au avut o oportunitate profesională acolo. Emma e extrem de interesată de rădăcinile sale, motiv pentru care a vizitat atât China, cât mai ales România, care îi este mai accesibilă geografic.
Într-un interviu special oferit pentru Eurosport la New York, Emma Răducanu a fost întrebată de fani cine sunt idolii ei, printre altele. Noua revelație din tenisul mondial feminin nu a ezitat când a oferit răspuns la întrebare: "Simona Halep și Li Na. Este aboslut minunat să o văd aici pe Simona. Chiar i-am spus 'bună', este o experiență grozavă!", a spus Emma în exclusivitate pentru Eurosport.

US Open 2021: Emma Răducanu, noua revelație din tenisul mondial feminin! Halep și Li Na, idolii ei

Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
"Ucigaşa de giganţi". Ce scriu australienii de Anisimova, eleva lui Cahill, care a trecut de Osaka
ACUM 4 ORE
Australian Open
Danka Kovinic, mesaj "războinic" înainte de duelul cu Halep, la Australian Open. Promisiunea făcută
ACUM 7 ORE