Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu în fața lui McEnroe

Cristian Mihală

Publicat 13/09/2021 la 11:28 GMT+3

Marina Navratilova, fosta mare campioană, care a adunat 18 de Grand Slamuri doar la simplu, a ținut să îl taxeze pe John McEnroe, după ce Emma Răducanu a câștigat US Open. La Wimbledon, fostul jucător american spusese că britanica nu e suficent de puternică mental.

Emma Raducanu bei den US Open

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu e prima jucătoare din istorie venită din calificări și care câștigă un turneu de Grand Slam. Aflată pe poziția 338 WTA în iunie, sportiva de 18 ani a urcat acum până pe 23 WTA, cucerind trofeul de la Fluhsing Meadows fără a ceda set.
La Wimbledon, când a fost forțată să abandoneze în optimi, McEnroe a făcut câteva comentarii controversate, deși mai mult ca sigur intențiile sale nu au fost să creeze vâlvă.
"Îmi pare rău de Emma. E evident că a fost copleșită de emoții, dar e de înțeles. De altfel, noi am mai vorbit despre lucrurile acestea constant. Cât de mult pot suporta acești jucători? Te uiți la jucătorii longevivi din circuit și vezi că ei rezistă foarte bine presiunii. Reușesc să-și păstreze calmul, deci trebuie să-i apreciem. Sper ca Emma Răducanu să învețe din această experiență. Poate că e bine că i s-a întâmplat acum, la 18 ani", spunea fostul număr unu mondial după Wimbledon.
Declarațiile septuplului câștigător de Grand Slam i-au oripilat pe fanii tenisului de pretutindeni, care l-au taxat dur în mediul on-line. De asemenea, spusele lui McEnroe au fost aspru criticate și de mulți jurnaliști de renume din lumea tenisului, care au rămas consternați că americanul a pus la îndoială faptul că Emma Răducanu ar fi avut într-adevăr probleme medicale serioase și a lăsat de înțeles că retragerea a venit din cauza faptului că nu a mai suportat presiunea.

Navratilova, răspuns pentru McEnroe, după ce Emma Răducanu a câștigat US Open

Prietenă bună cu McEnroe, Martina Navratilova a ținut să îl taxeze acum, după un US Open în care Emma Răducanu a arătat mai puternică mental decât orice altă jucătoare din circuit. John și Martina sunt buni prieteni, iar aceasta a recunoscut că l-a tras de mânecă încă de atunci pe american pentru comentariul neinspirat făcut.
"Le-a închis gura celor care au criticat-o la Wimbledon și au spus că nu e suficient de puternică mental. Le-am transmis la vremea respectivă un "Tăceți naibii din gură pentru că habar nu aveți despre ce vorbiți". Știam că e o stea în devenire și mi s-a părut nedrept pentru ea să aibă parte de critici după Wimbledon. Dar nici prin cap nu îmi trecea că va face așa ceva la US Open, la câteva luni distanță. Cred că acei oameni nu se vor mai îndoi vreodată de psihicul Emmei", a spus Navratilova pentru BBC.
Întrebată ce traiectorie va avea cariera Emmei Răducanu, Navratilova e convinsă că turneul de la US Open nu a fost o apariție meteorică. Britanica are toate atu-urile să devină un reper în tenis, iar ceea ce a reușit la Flushing Meadows o va inspira și mai mult și îi va da o încredere uriașă.
"Nu are niciun punct slab în jocul său, e uluitor cât de bine a jucat. Are întregul pachet la dispoziție pentru a fi una dintre marile jucătoare din istoria tenisului, e capabilă să schimbe registre și are o liniște incredibilă în joc. Sunt aspecte pe care le mai poate îmbunătăți, normal, dar să nu uităm că are doar 18 ani. Și la această vârstă să lași impresia că nu există nicio gaură în jocul tău...e impresionant", a mai spus Navratilova.
CITEȘTE ȘI
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo