Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a pus umărul la ascensiunea Emmei Răducanu. Mama lui Andy Murray a spus lucrurilor pe nume

Cristian Mihală

Publicat 12/09/2021 la 15:44 GMT+3

Juddy Murray, mama lui Andy Murray, a ținut să sublinieze că la performanța unică reușită de Emma Răducanu, un rol îi revine și Simonei Halep. Aceasta a fost un model pentru britanică și, prin atitudinea sa, i-a alimentat visul de a deveni o campioană.

Judy Murray and Andy Murray

Credit imagine: Reuters

Într-un interviu special oferit pentru Eurosport la New York, Emma Răducanu a fost întrebată de fani cine sunt idolii ei, printre altele. Noua revelație din tenisul mondial feminin nu a ezitat când a oferit răspuns la întrebare. "Simona Halep și Li Na. Este aboslut minunat să o văd aici pe Simona. Chiar i-am spus 'bună', este o experiență grozavă!", a spus Emma în exclusivitate pentru Eurosport.

Simona Halep a inspirat-o pe Emma Răducanu. Importanța unui model în tenis

Micuța discuție avută la Flushing Meadows nu a fost singulară. Cu ani în urmă, când Emma doar aspira la visul de a deveni jucătoare profesionistă, aceasta s-a întâlnit cu Simona. Poza cu cele două a devenit celebră odată cu "explozia" sportivei din Marea Britanie, iar Juddy Murray a apreciat în mod deosebit acest lucru. Aceasta a vorbit despre importanța ca fetițele să aibă modele în tenisul feminin și a lăsat de înțeles că Halep, prin atitudinea sa de mare campioană, a avut un rol în ascensiunea lui Răducanu, motivând-o și servindu-i permanent ca reper.
"Nu ar trebui să subestimăm niciodată importanța unor femei model în sport, care le permit tinerelor să se apropie de ele. Tatăl Emmei Răducanu este român și aici este ea alături de Simona Halep", a scris Judy Murray pe Twitter.
Simona Halep i-a răspuns la scurt timp mamei lui Andy Murray cu un emoticon extrem de sugestiv.
De altfel, marea noastră campioană a fost printre primele staruri din tenis care au felicitat-o azi-noapte, pe Emma Răducanu, pentru performanța uluitoare obținută.
CITEȘTE ȘI:
Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cel mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo