Emma Răducanu a câștigat US Open, devenind prima sportivă care pleacă din calificări și cucerește un titlu de Grand Slam. Extrem de deschisă, mereu cu zâmbetul pe buze, Emma e o sportivă carismatică, extrem de inteligentă și naturală. Într-un cuvânt e "ideală" pentru ca marile branduri să se promoveze prin ea.
În funcție de cum îi va evolua cariera, super-specialiști în marketing și publicitate au așteptări uriașe de la Răducanu. Asta pentru că imaginea ei poate fi vândută pe mai multe piețe, nefiind foarte interesantă doar pentru o singură țară, cum e cazul Simonei Halep, de exemplu. Mama Emmei este din China, astfel că piața asiatică poate să îi aducă sportivei câștiguri substanțiale. În plus, faptul că e britanică o face extrem de atractivă și în SUA, lucru evident deja, dacă ne uităm la susținerea de care beneficiază la New York, în tribune.
Mark Borkowski a numit-o, într-un interviu pentru The Guardian, "fata de un miliard de dolari", anticipând că, dacă va continua să câștige turnee la cel mai înalt nivel, poate să devină prima miliardară din tenisul feminin.
Tenis
Ilie Năstase, revoltat de suma cerută de BNR pentru a ceda complexul din Cotroceni
ACUM O ORĂ

Specialiștii contactați de BBC anunță contracte uriașe pentru Emma Răducanu

Specialiștii contactați de BBC estimează deja, că la finalul lui 2021, Emma Răducanu va fi cel mai bine plătită sportivă din Marea Britanie. "Explozia" ei a venit cum nu se poate mai bine în tenisul mondial. Federer și Nadal evoluează tot mai puțin, iar Serena Williams e ca și ieșită din scenă. În plus, Naomi Osaka, sportiva cu cele mai mari câștiguri din publicitate - 37 de milioane de dolari a câștigat nipona în cel mai bun an al carierei, având, ca și Emma, marele avantaj că poate fi marketabilă pentru două piețe: SUA și Japonia - e într-o stare mentală precară și a anunțat că ia o pauză din tenis.
În acest context, Emma pare a deveni fără mare efort reperul din punct de vedere publicitar în tenis. Ea este deja reprezentată de Max Eisenbud, vicepreședintele IMG, nimeni altul decât cel care a negociat cele mai mari contracte ale Mariei Sharapova, când rusoaica era la apogeul carierei. Deși Emma a apărut de doar 3 luni în tenis, Max i-a negociat deja contracte avantajoase cu două branduri-gigant: Wilson și Nike.
Nike însă nu a semnat un contract pe termen lung cu sportiva de 18 ani, specialiștii de acolo nefiind probabil siguri de modul în care aceasta va progresa. Nu și-au asumat riscuri și, cu siguranță, acum regretă. Nigel Currie, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți pe marketing sportiv anticipează că Nike și Adidas se vor angaja într-una dintre cele mai mari bătălii pentru a semna un sportiv. Pentru că pariul pare deja câștigat: Emma Răducanu nu e doar una dintre cele mai bune din lume - Mats Wilander anticipează că va câștiga cel puțin 10 Grand Slamuri -, dar are o inteligență impresionantă și o carismă fantastică.
"Vor fi negocieri pe sume uriașe, Nike și Adidas se bat pentru semnătura ei", a anunțat Currie într-un material realizat de BBC.
CITEȘTE ȘI
GENIALUL ION RĂDUCANU. CUM A DEVENIT TATĂL EMMEI "EMINENȚA CENUȘIE" DIN SPATELE SUCCESULUI ISTORIC DE LA US OPEN
EMMA RĂDUCANU, APARIŢIE RAVISANTĂ LA CONFERINŢA DE PRESĂ. GLUMA ZILEI: CE I-A ZIS TATĂL SĂU, ION, DUPĂ FINALĂ
Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cel mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 18 ORE
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 18 ORE