Sportiva de 18 ani din Marea Brtianie a rescris istoria tenisului, devenind prima sportivă venită din calificări care cucereşte un turneu de Grand Slam. După aproape 54 de ani, englezii au din nou o campioană într-un turneu de Mare Şlem, astfel că tot ce a urmat succesului cu Leylah Fernandez (6-4, 6-3) a stat sub semnul sărbătorii.
Din păcate pentru Emma, Ion Răducanu, tatăl ei şi mama Renee nu au putut fi prezenţi la New York, pentru finală. În SUA sunt restricții de călătorie pentru persoanele care vin din Spațiul Schengen, Regatul Unit sau Irlanda, iar pentru a ajuns în State e nevoie de o aprobare specială. Aceasta trebuie făcută din timp, dar, cum nimeni nu se aştepta ca Emma să aibă un asemenea parcurs, nimeni nu a făcut vreun demers în această direcţie.
CITEŞTE ŞI
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
IERI LA 16:36
WILANDER O VEDE PE EMMA RĂDUCANU PRINTRE CELE MAI BUNE DIN ISTORIE. CÂTE GRAND SLAMURI VA CÂŞTIGA
URIAŞUL LINEKER, ULUIT DE EMMA RĂDUCANU: "E PRIMA OARĂ ÎN VIAŢA MEA CÂND FAC ASTA ÎN DIRECT"

Emma Răducanu nu a putut sărbătorii cu părinţii, din cauza COVID-19

În conferinţa de presă de după partidă, Emma a apărut extrem de elegantă, pentru că tocmai fusese la o şedinţă foto în care a prezentat prestigiosul trofeu şi a vorbit despre regretul de a nu îşi avea părinţii aproape. Răducanu a găsit puterea să glumească, povestind cât de amuzantă i s-a părut replica tatălui său, care a felicitat-o după performanţa istorică obţinută.
"Am vorbit cu părinţii mei. În general, nu vorbim prea mult despre tenis, dar au vrut să vadă cum sunt în aceste momente. Să nu îi am aici este dificil, mi-ar fi plăcut să sărbătorim împreună şi să treacă prin experienţele pe care le-am traversat. Dar s-au uitat de acasă şi au fost foarte mândri. Tatăl meu mi-a zis după finală: "Eşti chiar mai bună decât a crezut tatăl tău. Asta m-a liniştit, el e foarte greu de mulţumit, dar am reuşit să fac asta azi", a spus Emma Răducanu la conferinţa de presă.
"Vine acasă!". La Mondialul din Rusia din 2018, englezii au lansat acest slogan, crezând că cei trei lei vor aduce Cupa Mondială în Anglia, după o pauză de 52 de ani. Kane&Co s-au oprit în semifinale, dar, apoi, refrenul a fost dus mai departe la Euro de anul acesta. Fără succes, formaţia lui Southgate pierzând finala cu Italia. Acum "It's coming home" în sfârşit, graţie Emmei Răducanu.
În Bromley, oraşul în care a crescut Emma Răducanu, a fost sărbătoare după titlul cucerit la US Open. Familia şi prietenii au sărbătorit până spre dimineaţă victoria famuloasă a tinerei de 18 ani.

Bromley a sărbătorit până dimineaţă succesul Emmei Răducanu

Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cel mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11