"Speram să inspire multe fete într-o zi, dar inspiră o întreagă națiune azi!", spunea Matt James, unul dintre foştii antrenori, înainte de finală. Şi, într-adevăr, preţ de două ore, aseară, pentru britanici a contat un singur lucru: meciul Emmei Răducanu cu Leylah Fernandez (6-4, 6-3) de la US Open.
Gary Lineker, legendarul jucător al Barcelonei şi al lui Tottenham, a avut în acelaşi timp cu ultimul act de la New York o emisiune în care a analizat etapa din Premier League. În studioul BT Sport a fost un televizor pe finala de la US Open, iar fostul mare atacant a fost mereu cu un ochi la ce se întâmplă la Flushing Meadows. La final, în timp ce era încă în emisie, Lineker s-a oprit pentru a trimite un mesaj superb pe Twitter.
CITEŞTE ŞI
Tenis
Emma Răducanu, pusă la zid pentru decizia de a renunța la antrenor: "E uluitor cum a procedat!"
15/10/2021 LA 14:30
"Pentru prima oară în viaţa mea postez un tweet în direct, dar Dumnezeule, ce performanţă, ce triumf, ce tânără uimitoare. Felicitări, Emma Răducanu, pentru o performanţă uluitoare. Să câştigi US Open la 18 ani fără să pierzi un set. Extraordinar, fabulos", a scris Lineker pe Twitter.

Marea Britanie se înclină în faţa Emmei Răducanu, după succesul de la US Open

Lineker nu a fost singura personalitate din fotbalul britanic care a salutat victoria fenomenală a Emmei Răducanu. Printre cei care au urmărit cu sufletul la gură finala US Open s-a numărat şi Marcus Rashford, vedeta lui Manchester United.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi premierul britanic Boris Johnson i-au transmis şi ei mesaje de felicitate noii campioane de la Flushing Meadows, care a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari în urma victoriei de sâmbătă.
Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cel mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Duelul Răducanu-Halep, amânat din nou! Campioana de la US Open s-a retras de la Kremlin Cup
15/10/2021 LA 05:35
Tenis
Emma Răducanu, așteptată la Cluj cu ciorbă și sarmale: "Fac cinste, o învăț să vorbească în română!"
11/10/2021 LA 20:24