Djokovic (34 ani), numărul unu mondial, a ratat ocazia de a câştigat toate cele patru titluri de Mare Şlem pe parcursul unui singur an, performanţă pe care a reuşit-o ultima oară australianul Rod Laver în 1969, şi de a deveni totodată primul jucător din istorie care cucereşte 21 de titluri majore.
Stupefacţia a fost imensă pe arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows, unde publicul spera să fie martor la istorie şi l-a susţinut în totalitate pe Djokovic, printre cei 23.000 de spectatori numărându-se vedete precum Leonardo DiCaprio sau Spike Lee. Nole e obișnuit în general să aibă publicul împotriva sa, în majoritatea finalelor de Grand Slam anterioare jucate, suporterii susținându-i pe Nadal sau Federer, doi jucători mult mai iubiți.

Emoțiile de la US Open, prea puternice pentru Novak Djokovic

US Open
Începe US Open 2022. Top 10 lovituri de la ediția de anul trecut de la Flushing Meadows
28/08/2022 LA 20:06
De această dată, spectatorii au fost lângă sârb, lucru la care acesta nu se aștepta. La 5-3, în setul 3, suporterii din tribună l-au "forțat" pe adversar să comită două duble greșeli și să își cedeze serviciul, astfel că în pauza de după acest game am asistat la un moment unic. Stadionul a explodat, dorind să îi transmită numărului unu mondial energia pentru a reveni în meci, însă acesta a fost prea emoționat. Pe scaunul său, în timpul pauzei de la 5-4, Djokovic și-a pus prosopul în cap și a plâns ca un copil.
Întrebat despre acest episod, la conferința de presă, Nole a dezvăluit că nu se aștepta să simtă o astfel de energie pozitivă din partea publicului de la New York.
"Au fost atât de multe emoții diferite. Parte din mine e foarte supărată, e greu să înghit această înfrângere, având în vedere câte erau în joc, dar pe de altă parte am simțit ceva ce nu am mai simțit în toată viața mea. Publicul m-a făcut să mă simt special, nu am știut că mă pot simți așa și nu am mai experimentat ceva similar. Energia și suportul pe care l-am primit de la spectatori reprezintă ceva de care îmi voi aminti mereu. De asta am izbucnit în plâns, emoțiile au fost incredibile. Au fost emoții ca și cum aș fi câștigat 21 de Grand Slamuri dintr-o dată. Așa m-am simțit. Inima mea...mi-au mers drept la inimă. Ești profesionist și vrei să câștigi, dar în primul rând pentru asta faci sport, pentru astfel de momente în care te simți special și stabilești o legătură cu publicul. A fost minunat", a spus Djokovic la conferința de presă.

Scene incredibile cu Novak Djokovic pe un teren de tenis

CITEȘTE ȘI:
"A MERITAT PE DEPLIN SĂ CÂȘTIGE TROFEUL!" CE A SPUS DOMINIC THIEM DESPRE FINALA MASCULINĂ DE LA US OPEN
DANIIL MEDVEDEV I S-A CONFESAT LUI MATS WILANDER DUPĂ FINALA CU DJOKOVIC: "AM AVUT CRAMPE!"
Până în prezent doar doi jucători, americanul Don Budge (în 1938) şi australianul Rod Laver (în 1962 şi 1969) au reuşit să câştige toate cele patru turnee de Mare Şlem pe parcursul unui singur sezon, în timp ce la feminin au realizat această performanţă americanca Maureen Connoly (1953), australianca Margaret Court (1970) şi germanca Steffi Graf (1988).
Djokovic nu a trecut de borna 20 în Grand Slamuri, dar e mare favorit să își încheie cariera cu cele mai multe astfel de trofee cucerite, mai ales că Federer pare că va folosi 2022 doar pentru a-și lua rămas bun de la fani, în timp ce Nadal are mari probleme, tocmai operându-se. În ianuarie, Nole e mare favori să câștige Australian Open, competiția sa favorită, unde s-a impus de 9 ori.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Djokovic spune aproape sigur "Adio, US Open".Noile protocoale anti-COVID diminuează șansele sârbului
03/08/2022 LA 08:22
US Open
Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor
30/07/2022 LA 16:18