Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#PERFORMANȚELEROMÂNILOR Ana Bogdan a pierdut dramatic înAna Bogdan a pierdut dramatic într-o "epopee" cu Rebeka Masarova

Andrei Nicolae

Actualizat 31/08/2021 la 08:34 GMT+3

Meciul s-a întins pe durata a trei seturi și toate s-a încheiat cu tiebreak. Meciul a durat 3 ore și 45 de minute

Ana Bogdan

Credit imagine: Getty Images

Ana Bogdan a avut un meci pe care nu-l va uita prea curând. Reprezentanta României a fost părtașă la o adevărată "epopee" pe terenul 9, într-o luptă teribilă cu spaniola Rebeka Masarova. Din nefericire pentru Ana, adversara a fost cea care s-a bucurat la sfârșitul a 3 ore și 45 de minute de joc. Jucătoarea venită din calificări s-a impus în trei seturi, după 6-7 (9), 7-6 (2), 7-6 (9). A fost și cel mai lung meci din Era Open în turneul feminin de la Flushing Meadows.
picture

US Open 2021. Meciul Ana Bogdan - Rebeka Masarova s-a transformat într-un thriller

În cea mai mare parte, partida a fost destul de echilibrată și fiecare jucătoare a avut șanse de a închide întâlnirea mai devreme. Primul set a durat 65 de minute și a fost câștigat de Ana Bogdan.
Românca a dat senzația în setul secund că poate să închidă meciul, având 3-0 și 4-1 pe tabelă. Spaniola și-a jucat însă șansele cu ardoare și a transformat bătălia într-un thriller. A egalat la 5-5, după ce Ana a fost la două mingi de calificare (40-40). Setul doi a ajuns la rândul lui în prelungi, dar tiebreak-ul a fost dominat de Masarova și l-a câștigat cu 7-2.

Ana Bogdan a avut set și 4-1

În setul trei a fost rândul ibericei să plece mai tare și a condus cu 3-0. La 5-4, Masarova a avut două mingi de meci, dar Ana Bogdan a avut nervii tari și a rezistat eroic. A egalat la 5-5 și setul decisiv s-a îndreptat din nou către un tie-break.
În ultimele minute de joc, cele două jucătoare au evoluat cu garda jos, ca într-un meci de box, ajuns în repriza a 12-a, cu doi pugiliști epuizați după efortul depus. Românca a avut 3-1, dar Masarova s-a dus la 6-4. Așadar, și-a creat alte două șanse de meci. Ana a refuzat să se predea și după ce a salvat încă o minge de meci la 7-6, a trecut ea la conducere. A condus cu 8-7 și 9-8, dar jocul a "refuzat" să se închidă. Masarova a egalat la 9-9 și în cele din urmă a găsit energia pentru a puncta decisiv. Cu 11-9 în tiebreak, spaniola s-a calificat în premieră în turul 2.
Așadar, România a rămas doar cu două reprezentante în turneu, Simona Halep calificată deja în turul 2, și Sorana Cîrstea, care va intra în scenă în ziua a doua.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo