Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open 2021 | Emma Răducanu, felicitată de Regina Marii Britanii și de premierul de la Londra

Ion Alexandru

Publicat 12/09/2021 la 07:54 GMT+3

Emma Răducanu i-a extaziat pe englezi prin succesul de la US Open. Sportiva de doar 18 ani a câștigat finala de la Flushing Meadows și a primit felicitări de la Regina Marii Britanii, dar ți de la premierul Boris Johnson.

Emma Raducanu felicitată de Regina Marii Britanii

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu este numele cel mai des pronunțat în Marea Britanie într-un weekend magic pentru tenisul mondial. Succesul puștoaicei de 18 ani a fost așteptat la Londra încă din 1977. Virginia Wade este ultima jucătoare de tenis din Marera Britanie care s-a impus la US Open. A fost ultima ediție care s-a jucat pe zgură, iar de când americanii au schimbat suprafața și meciurile se dispută pe ciment britanicii așteaptă o nouă campioană.
În miez de noapte, imediat după încheierea finalei câștigate de care Emma Răducanu la US Open, Regina Marii Britanii a emis un comunicat în care o felicită pentru rezultat. “O realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă, o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc de faptul că performanța dvs. remarcabilă, dar și cea a adversarei dvs, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis.”
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter: “Ce meci senzațional! Felicitări uriașe pentru Emma Raducanu! Ai arătat abilitate extraordinară, echilibru și curaj și suntem cu toții extrem de mândri de tine!”
Răducanu a început turneul de pe poziția 150 în clasamentul WTA, dar a cucerit trofeul după o finală în care a învins-o pe Leylah Fernandez cu 6-4 6-3. Această victorie a pus capăt unei așteptări de 44 de ani în care Marea Britanie nu a mai avut un campion de Grand Slam la simplu, feminin.
picture

Răducanu - Fernandez: rezumatul finalei istorice de la US Open 2021

Emma Răducanu, laudată de marii campioni

“S-a născut o stea! Emma Raducanu face istorie și e abia la început”, a comentat legenda tenisului Martina Navratilova.
Fostul numărul unu britanic, Greg Rusedski, s-a declarat convins că Emma “va câștiga mai multe Grand Slam-uri! Nu e un fulger sau un basm, joacă tenis de Top 5. Avem în față un viitor număr unu mondial!”
“A venit din Canada, la vârsta de doi ani, născută dintr-un tată român și o mamă chinezoaică, cât de norocoși suntem să putem spune că e una de-a noastră”, a scris BBC. Anterior, Emma a dezvăluit pentru presa britanică faptul că vorbește dialectul mandarin al limbii chineze, dar știe doar câteva cuvinte în limba română.
picture

Emma Răducanu, discurs de mare campioană la festivitatea de premiere de la US Open!

Fanii din orașul ei, Bromley, au sărbătorit toată noaptea succesul formidabil de la Flushing Meadows.
Emma Răducanu va încasa peste 2 milioane de euro în urma câștigării US Open și va urca de pe locul 150 WTA până pe locul 23, în clasamentul mondial. Emma s-a născut în Canada, iar părinții ei lucrează în domeniul finanțelor. Fata care a uimit New Yorkul și-a luat recent bacalaureatul cu note maxime la matematică și economie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo