Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev, lipsă de fair-play după înfrângerea cu Kyrgios. A găsit vinovatul pentru eșec: "E o nebunie"

Cristian Mihală

Publicat 05/09/2022 la 09:40 GMT+3

Daniil Medvedev a pus înfrângerea sa din optimile US Open pe seama organizatorilor. Rusul susține că e extrem de răcit, din cauza faptului că în tot complexul de la Flushing Meadows funcționează aerul condiționat la o temperatură foarte scăzută.

Nick Kyrgios, victorie fabuloasă cu Daniil Medvedev la US Open! Liderul din ATP, OUT în optimi

Rusul Daniil Medvedev, deţinătorul trofeului la US Open, a fost eliminat în sferturile de finală ale ultimului turneu de Mare Şlem al anului din circuitul profesionist de tenis, în patru seturi, 7-6 (13/11), 3-6, 6-3, 6-2, de australianul Nick Kyrgios, într-o partidă disputată duminică la Flushing Meadows.
Medvedev a digerat greu înfrângerea și a dat dovadă de puțină lipsă de fair-play în conferința de presă. Deși Nick l-a dominat la majoritatea aspectelor importante, rusul crede că rezultatul ar fi fost altul dacă nu ar fi fost bolnav. Astfel, Daniil i-a arătat cu degetul pe organizatori, care țin temperaturile foarte scăzute în toate incintele complexului.
"A jucat bine. A fost un meci echilibrat până în al 3-lea set, când am început să mă simt rău fizic. M-am simțit bolnav azi. Mă îmbolnăvesc cel puțin o dată pe an, în timpul US Open Series, din cauza aerului condiționat. E o nebunie. Anul trecut am pățit-o la Cincinnati, acum aici", a spus Medvedev la conferința de presă de după partidă.
Medvedev a servit mai mulți ași decât Kyrgios (22-21), dar a reușit să câștige doar 59% dintre mingile jucate cu primul serviciu, acesta fiind capitolul unde s-a făcut cea mai mare diferență. Rusul (care a jucat îngrijit - doar 19 erori neforțate) a fost însă extrem de surprins și de faptul că adversarul nu a făcut atât de multe greșeli neforțate pe cât ar fi anticipat.
"A fost un meci de un nivel foarte ridicat. Nick are un joc diferit față de al meu, dar azi cred că a jucat la nivelul lui Novak și Rafa. A avut intensitate, a alergat după fiecare puncte. Dacă va continua să joace așa, cred că are o șansă bună să câștig titlul. M-a surprins mult de tot că nu a ratat multe lovituri, mă așteptam să facă mai multe neforțate", a concluzionat Medvedev.

Medvedev cedează locul 1 ATP după US Open

În urma acestui eşec, Medvedev va ceda prima poziţie în clasamentul ATP după încheierea competiţiei de la New York, când unul dintre Rafael Nadal, Carlos Alcaraz sau Casper Ruud va urca în fotoliul de lider. "Matadorul" are cele mai mari șanse să fie numărul 1 ATP de lunea viitoare, dar e foarte posibil și ca Alcaraz să "sară" peste Medvedev. Rusul a încercat să nu dramatizeze, dar a recunoscut că unul dintre obiectivele sale e să fie primul în lume.
"Nu e ca și cum la finalul meciului primul lucru pe care l-am gândit a fost "Drace, nu o să mai fiu numărul unu mondial". Sincer, nici nu știu cât o să cobor. Probabil voi fi pe 3 sau 4. Cred că și Carlos (n.r. Alcaraz) mă va depăși, dar nu aș ști să spun exact. Dar acest lucru mă motivează, voi încerca să fiu mai puternic pe viitor. Evident, nu a fost un an așa cum mi-aș fi dorit, în special în turneele de Grand Slam. Nu am câștigat în Australia, deși am avut o șansă mare, apoi nu am putut juca la Wimbledon. La Roland Garros și aici am pierdut în optimi, evident că trebuia să fac mai bine. Dar voi obține mai multe puncte în viitor, pentru că vreau să fiu numărul 1 ATP din nou", a concluzionat rusul.
4-1 este acum scorul întâlnirilor directe Kyrgios - Medvedev. Australianul va juca în sferturi (e pentru prima oară când atinge această fază, la US Open) împotriva rusului Khachanov, care a trecut dramatic de Pablo Carreno-Busta, scor 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo