Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal și-a spus părerea sinceră despre absența lui Djokovic de la US Open 2022

Cristian Mihală

Publicat 27/08/2022 la 12:14 GMT+3

Rafael Nadal regretă că Novak Djokovic, marele său rival în lupta pentru titlul de "GOAT" în tenis nu va fi prezent la US Open 2022. Sârbul nu are voie să pătrundă în SUA din cauza faptului că nu a fost vaccinat.

Rafael Nadal and Novak Djokovic

Credit imagine: AFP

După ce în ianuarie autoritățile australiene nu i-au permis să participe la primul Grand Slam al anului, Novak Djokovic se vede în imposibilitatea de a lupta pentru cucerirea unui nou titlu de GS: US Open 2022.
Regulile în Statele Unite sunt clare, nefiind permis accesul pe teritoriul țării dacă nu prezinți un certificat de vaccind anti-COVID, iar Nole și-a asumat această absență. Cu toate astea, lipsa lui de la Flushing Meadows va fi una pe care fanii o vor resimți, mai ales că toți voiam să asistăm la un duel între el și Rafa, oamenii cu cele mai multe Grand Slamuri din istorie (22-21 în favoarea ibericului).

Nadal, înainte de US OPen 2022: "Vestea absenței lui Djokovic e foarte tristă"

"Matadorul" a participat vineri seară la o conferință de presă înaintea marelui turneu și a abordat problema absenței lui Djokovic. Chiar dacă lipsa fostului număr unu mondial de la startul competiției înseamnă mai multe șanse pentru Nadal, acesta regretă sincer că Nole a ajuns în această situație.
"Știam cu toții că Novak nu va juca o perioadă de timp, dacă nu se schimbă regulile, nu? Știam asta de luni de zile. Din punctul meu personal de vedere, e o veste foarte tristă absența lui de la US Open. E întotdeauna păcat atunci când cei mai buni jucători din lume nu pot fi prezenți la un turneu, din cauza accidentărilor sau a altor diferite motive. În cazul nostru, să nu îl ai la start pe unul dintre cei mai buni jucători din istorie e o absență importantă. E greu pentru noi, pentru turneu, pentru fani. Da, e greu și pentru noi, jucătorii, pentru că în ceea ce mă privește vreau să fie la start toți sportivii de valoare. Dar, pe de altă parte, am mai spus-o și o repet: sportul e mai mult decât un jucător sau altul. Eu am lipsit la multe turnee în carieră din cauza accidentărilor. Acum un an nu am fost aici. Acum doi ani, de asemenea nu am fost la US Open. Și turneul a mers mai departe. Tenisul merge mai departe fără unul sau altul. Eu, Novak sau Roger ne vom încheia carierele și tenisul va continua și fără noi. Fără dubii, Novak e unul dintre cei mai importanți jucători din ultimii 20 de ani și din punct de vedere personal îmi pare foarte rău că nu a putut călători în SUA pentru a fi prezent la US Open", a spus Nadal în conferința de presă de vineri.
Fără Djokovic la start, Nadal e văzut de mulți specialiști principalul favorit, chiar dacă pe hârtie acest rol e îndeplinit de Medvedev. Rusul este la un nivel mult mai scăzut față de sezonul trecut, când câștiga Flushing Meadows și îi interzicea lui Djokovic visul Grand Slamului calendaristic.
În plus, numărul unu mondial are și un țintar mai greu, spre deosebire de Rafa, care în lupta pentru un ultim act la New York îi are pe jumătatea sa pe Carlos Alcaraz, Cameron Norrie, Jannik Sinner sau Hubert Hurkacz drept principali rivali.
Turneul de la US Open se desfășoară în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct ți în exclusivitate pentru România de Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo