Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Rafa, nu te-ai trezit?!" Ce i-a cerut echipa lui Nadal spaniolului să facă în timpul meciului cu Tiafoe, la US Open

Bianca Dumitru

Publicat 06/09/2022 la 21:37 GMT+3

Rafael Nadal a fost eliminat în faza optimilor de finală la US Open de către Frances Tiafoe, după un meci de peste 3 ore și jumătate. În timpul meciului, echipa spaniolului a fost văzută cerându-i să bea o cafea pentru a se trezi.

Tiafoe - Nadal - US Open Rezumat

Rafael Nadal a fost învins în optimile US Open, cedând în 4 seturi în fața americanului Frances Tiafoe, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute de joc.
Americanul a arătat un nivel de joc fabulos, iar unele voci au vorbit și despre seara proastă pe care a avut-o Nadal, care a adunat 9 duble greșeli și 26 de erori neforțate.
După eliminarea ibericului, jurnaliștii francezi au evidențiat faptul că Rafa nu a fost în cea mai bună condiție. Aceștia au adus în atenție un video înregistrat în timpul unei pauze.
Atunci, oamenii din boxa lui Nadal, Carlos Moya, tatăl și sora jucătorului, au strigat la el să bea o cafea pentru a-și reveni. Sportivul fie nu i-a auzit, fie nu a vrut să țină cont de recomandarea acestora pentru că a preferat să se hidrateze cu altceva.
Citește și:

RAFAEL NADAL, PRIMA REACȚIE DUPĂ ÎNFRÂNGEREA ÎN OPTIMI DE LA US OPEN

Rafael Nadal a avut de îndurat serios la US Open. Ibericul a cedat primele seturi în meciurile cu Hijikata și Fognini, înainte de a juca mult mai bine cu Gasquet. Totuși, în fața unui Frances Tiafoe încurajat serios din tribune, ibericul a clacat.
La conferința de presă, spaniolul a recunoscut că pe tot parcursul turneului s-a gândit la starea de sănătate a soției sale și a viitorului lor copil. Odată turneul încheiat, Nadal a dezvăluit că nu i-a fost ușor să fie departe de soția lui într-un moment atât de dificil pentru familie, iar acum vrea doar să se întoarcă acasă pentru a fi lângă ea.
"Am jucat prost, iar el a jucat bine. Dacă vreau să fiu în sferturi la US Open trebuie să joc mai bine decât am jucat. Acest lucru este clar. Am avut șansele mele, cu break-ul din setul patru, și alte momente pentru a merge mai departe.
Dacă aș fi profitat, mi-ar fi dat încredere și lucrurile ar fi stat diferit, dar nu am reușit să fac nimic astăzi. Felicitări lui Frances, pentru că a fost mai bun.
Acum e timpul să merg acasă și să mă pregătesc din nou mental. Când mă voi simți pregătit să concurez din nou, voi fi acolo.
Nu este nevoie să caut scuze. Sunt momente în care îmi poate ieși totul indiferent de ce se întâmplă în plan personal și altele în care nu. De data aceasta m-a prins din urmă.
Îl felicit pe rival, am încercat, dar din păcate nu a fost posibil. M-am antrenat bine, dar la nivel de competiție mi-a lipsit ceva în ceea ce privește prospețimea, și poate și o oarecare liniște sufletească. Realitatea este simplă, nu am jucat bine și când nu joci suficient de bine, nu câștigi. Despre asta este vorba în sport", a declarat Nadal la conferința de presă.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul zilei marți US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo