Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spaniolii îl divinizează pe Carlos Alcaraz, după victoria de la US Open: "E ca Pele, Phleps, Comăneci!"

Irina Aldea

Publicat 12/09/2022 la 16:40 GMT+3

Carlos Alcaraz a obținut o victorie fabuloasă luni dimineață la US Open, acolo unde a câștigat marele trofeu după o finală cu Casper Ruud. Spaniolii de la AS i-au dedicat un material special "puștiului minune" din tenis, comparându-l cu legenda ca Pele, Phelps, Verstappen sau Nadia Comăneci.

Rezumatul finalei Alcaraz - Ruud, de la US Open 2022. Puncte de colecţie într-un ultim act de vis

Carlos Alcaraz a câștigat luni dimineață primul său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala US Open în fața lui Casper Ruud, în 4 seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, după 3 ore și 20 de minute de joc. Ibericul a devenit cel mai tânăr caștigător al unui turneu de Grand Slam (19 ani și 129 de zile) de la Rafael Nadal, care s-a impus în 2005, la Roland Garros, la 19 ani și 3 zile.
În plus, în urma finalei de la Flushing Meadows, Carlos Alcaraz a urcat în fruntea clasamentului ATP, fiind noul lider mondial, cel mai tânăr din istorie, el fiind urmat în ierarhia mondială de Casper Ruud și Rafael Nadal. Spaniolii de la AS i-au dedicat un material special puștiului minune din tenisul masculin: "Carlos Alcaraz, la înălțimea lui Pele, Phelps, Verstappen sau Comăneci", au scris jurnaliștii.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, divizat în Spania, după succesul fabulos de la US Open

Carlos Alcaraz a devenit în toată lumea un punct de atracție după ce a luat pe sus circuitul ATP. Deși mulți se îngrijorau de tenisul mondial masculin odată cu retragerea lui Federer, Nadal și Djokovic, se pare că spectacolul din ATP e pe mâini bune. Alcaraz a fost comparat de jurnaliștii de la AS cu alte legende ale sportului care au confirmat în domeniile lor de la vârste fragede, printre care și Nadia Comăneci, gimnasta de 10 a României.
"Carlos Alcaraz se alătură unui grup select de sportivi sub 20 de ani care au devenit o referință absolută în istoria sportului. Nume mitice precum Muhammad Ali, Kobe Bryant, Tiger Woods, Severiano Ballesteros sau Tadej Pogacar au dat buzna pe scenă înainte de a împlini 20 de ani, dar nu erau regi în domeniile lor și tocmai după împlinirea a 20 de ani au intrat în istorie și au devenit mari referințe în sport", au scris spaniolii, care au continuat apoi să-l compare pe Alcaraz cu Pele, Nadia, Phelps, Hingis, Ledecky, Nadal, Biles, Marquez sau Verstappen.
"O româncă de 14 ani a apărut la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 după ce a măturat toate categoriile inferioare. Iar pe 18 iulie, la doar 14 ani, 8 luni și 6 zile, Comăneci intra în istorie. În exercițiul la paralele inegale a obținut primul 10 din istorie în gimnastică. Nici măcar tabela de marcaj a concursului nu era programată să afișeze această notă. Ea a încheiat Jocurile din 1976 cu trei medalii de aur, una de argint și una de bronz, plus alte șase note perfecte. În total, ea a câștigat nouă medalii olimpice, două medalii de aur mondiale și nouă europene", au scris cei de la AS despre Nadia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo