Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open, ziua 8 | Alcaraz, victorie magică contra lui Cilic! Nadal, OUT în optimi. Swiatek și Sabalenka sunt în sferturi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/09/2022 la 09:25 GMT+3

Tabloul sferturilor de finală de la US Open a fost completat azi. În scenă au revenit Rafa Nadal, Carlos Alcaraz sau Cori Guaff, spectacolul la cel mai înalt nivel fiind asigurat.

Marin Cilic - Carlos Alcaraz | Round of 16 | US Open 2022 | Tennis | ESP Player Feature

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Carlos Alcaraz este în al doilea său sfert de finală la US Open, după un meci dramatic, câștigat în fața lui Marin Cilic, scor 6-4, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3. Pentru un loc în careul de ași, ibericul se va duela cu Jannik Sinner, favoritul 11.
Sferturile de finală de la US Open, la masculin
  • Nick Kyrgios (23) - Karen Khachanov (27)
  • Matteo Berrettini (13) - Casper Ruud (5)
  • Jannik Sinner (11) - Carlos Alcaraz (3)
  • Andrey Rublev (9) - Frances Tiafoe (22)
Sferturile de finală de la US Open, la feminin
  • Iga Swiatek (1) - Jessica Pegula (8)
  • Karolina Pliskova (22) - Aryna Sabalenka (6)
  • Cori Gauff (12) - Caroline Garcia (17)
  • Ons Jabeur (5) - Ajla Tomljanovic
UPDATE | Marin Cilic a împins disputa cu Alcaraz în decisiv (6-4 în setul 4), după ce spaniolul s-a jucat efectiv cu șansele de break la mijlocul setului 4. Ibericul a gestionat prost câteva situații ideale, iar acum riscă să fie eliminat de la US Open încă din optimi.
UPDATE | Carlos Alcaraz e la un set de sferturile de finală de la Flushing Meadows. Ibericul îl conduce pe Cilic cu 6-4, 3-6, 6-4, după ce a reușit un set 3 foarte solid. Carlitos a părut mai proaspăt și nu a avut probleme pe propriul serviciu, astfel că, dacă va păstra același nivel, va fi aproape imposibil de întors.
UPDATE | Jannik Sinner, favoritul numărul 13, se califică în premieră în sferturile de finală de la US Open, după ce trece cu emoții de bielorusul Ilya Ivashka cu scorul de 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat aproape 4 ore de joc. În continuare, italianul antrenat de Darren Cahill se va duela la New York cu învingătorul dintre Alcaraz și Cilic. Acum, Sinner a atins faza optimilor de finală la toate cele patru turnee de Grand Slam. De altfel, el e cel mai tânăr tenismen care a ajuns în sferturi la fiecare turneu major de la Novak Djokovic (2008).
picture

Jannik Sinner e în sferturi în premieră la US Open! Italianul, victorie în 5 seturi cu Ilya Ivashka

Meciul Alcaraz - Cilic e în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player

UPDATE | Marin Cilic egalează situația la seturi! Croatul câștigă cu 6-3 setul secund, după 39 de minute de joc.
UPDATE | Carlos Alcaraz a revenit de la 0-2 și a câștigat setul inaugural al confruntării cu Marin Cilic cu 6-4, după 51 de minute de joc.
UPDATE | Semifinalistă la ediția de anul trecut, Aryna Sabalenka s-a calificat în sferturile de finală la US Open 2022 după ce a trecut de Danielle Collins cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 25 de minute de joc. În continuare, Sabalenka, a șasea favorită de pe tabloul de simplu feminin, se va duela cu Karolina Pliskova pentru un loc în semifinale.
picture

Sabalenka e în sferturi la US Open! Bielorusa, victorie muncită cu Danielle Collins la New York

UPDATE | Karolina Pliskova e în sferturi la US Open! Cehoaica de pe locul 22 WTA a trecut în 3 seturi de Victoria Azarenka, scor 7-5, (5) 6-7, 6-2, la capătul unui meci care a durat trei ore și 3 minute de joc. În continuare, cehoaica se va duela la New York cu învingătoarea meciului dintre Danielle Collins și Aryna Sabalenka.
UPDATE | Iga Swiatek s-a impus în decisiv cu 6-0 și a obținut calificarea în sferturile de finală ale US Open. Liderul WTA o va înfrunta în continuare la Flushing Meadows pe Jessica Pegula.
picture

Iga Swiatek e în sferturi la US Open! Poloneza, victorie cu revenire în meciul cu Jule Niemeier

Nadal, OUT în optimile de finală! Frances Tiafoe, victoria carierei

UPDATE | Frances Tiafoe a produs surpriza turneului la US Open! Americanul de pe locul 26 ATP s-a calificat în sferturi după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute de joc, arătând un nivel de joc fabulos.
picture

Nadal, eliminat în optimi la US Open! Tiafoe s-a calificat în premieră în sferturi la New York

UPDATE | Frances Tiafoe conduce cu 2-1 la seturi pe Arena Arthur Ashe. Americanul a câștigat setul 3 cu scorul de 6-4, după 47 de minute de joc.
picture

Rafa Nadal, testat serios de Tiafoe la US Open! Ibericul a abandonat un punct înainte să se încheie

UPDATE | Rafael Nadal s-a impus în setul 2 al partidei cu Frances Tiafoe, câștigând cu 6-4 și restabilind egalitatea.
UPDATE | Frances Tiafoe a câștigat primul set al meciului cu Rafael Nadal, din optimile US Open. Americanul s-a impus în 54 de minute, cu scorul de 6-4.
UPDATE | Iga Swiatek a egalat la seturi, în duelul cu Jule Niemeier, din optimile US Open. Liderul WTA a câștigat setul 2 cu scorul de 6-4.
UPDATE | Mihai Alexandru Coman, singurul reprezentant al României pe tabloul masculin din competiția dedicată juniorilor de la US Open, a fost eliminat în primul tur. Jucătorul în vârstă de 17 ani a cedat în fața lituanianului Edas Butvilas, cap de serie nr. 8, în două seturi, scor 2-6, 4-6, după o oră și 4 minute de joc.
UPDATE | Iga Swiatek a pierdut primul set al meciului cu Jule Niemeier, din optimile US Open. Liderul WTA a cedat cu 2-5, după 42 de minute de joc, în fața sportivei de pe locul 108 mondial.
UPDATE | Jessica Pegula a obținut biletul pentru sferturile de finală ale US Open după doar 69 de minute petrecute pe teren. Americanca, locul 8 WTA, a învins-o în două seturi pe Petra Kvitova, cap de serie nr. 21, scor 3-6, 2-6.
picture

Rezumatul meciului câștigat de Pegula în optimile US Open, în fața Petrei Kvitova, în două seturi

În Final 8-ul competiției de la New York, Pegula va da peste câștigătoarea meciului Iga Swiatek - Jule Niemeier.
UPDATE | Andrey Rublev, cap de serie nr. 9, s-a calificat în sferturile de finală ale US Open. Rusul l-a învins în 3 seturi pe britanicul Cameron Norrie, locul 9 ATP, scor 4-6, 4-6, 4-6, la capătul unui meci de două ore și 6 minute.
Rublev a ajuns, astfel, pentru a treia oară în carieră în sferturile turneului de Grand Slam de la Flushing Meadows. Pentru un loc în semifinale, rusul va da peste învingătorul din partida Frances Tiafoe - Rafael Nadal.
picture

Rezumatul partidei dintre Rublev și Norrie, din optimile US Open, meci câștigat de rus în 3 seturi


Articol inițial scris de Cristian Mihală
Ziua a 7-a de la US Open ne-a adus eliminarea principalului favorit de pe tabloul masculin, Daniil Medvedev. Câştigător anul trecut la Flushing Meadows, rusul nu îşi va apăra titlul, aşadar, înscriindu-se pe lista nesfârşită a campionilor de la New York care nu au reuşit să îşi apere trofeul (ultimul care a reuşit a fost Federer, în 2008).
Medvedev va pierde poziţia 1 ATP după US Open, Nadal şi Alcaraz fiind principalii favoriţi să îi ia locul în fruntea clasamentului (Ruud este al 3-lea cu şanse la locul 1 mondial, după Flushing Meadow). Ambii spanioli revin în ziua a 8-a în luminile reflectoarelor, iar cei doi au parte de partide extrem de interesante.

Mihai Alexandru Roman debutează la turneul de juniori de la US Open pe Eurosport Player

Ziua de tenis de la US Open începe cu partida românului Mihai Alexandru Coman în turneul de juniori de la Flushing Meadows. Numărul 56 mondial în clasamentul ITF la juniori îl va întâlni în primul tur pe favoritul numărul 8 al turneului, Edas Butvilas.
Partida jucătorului român este programată pe terenul cu numărul 4 după ora 19:00 și poate fi urmărită pe aplicația Eurosport Player.

Rafa Nadal - Frances Tiafoe (după 20:30, pe Eurosport)

Duelul dintre Rafa Nadal şi Frances Tiafoe este al doilea pe Arthur Ashe, urmând a începe după 20:30, în funcţie de cât de mult durează disputa Kvitova - Pegula.
"Matadorul" este neînvins în turneele de Grand Slam anul acesta şi visează la al 23-lea titlu de Mare Şlem din carieră. În plus, odată cu eliminarea lui Medvedev, el are cele mai mari şanse să treacă pe primul loc în clasamentul ATP, după Flushing Meadows. Acest lucru se va întâmpla dacă:
  • Ajunge în finală;
  • Pierde în sferturi sau semifinale, dar Ruud sau Alcaraz nu câştigă US Open;
  • Pierde în optimi, dar Ruud sau Alcaraz nu ajung în finala de la Flushing Meadows.
Nadal vine după o perioadă extrem de complicată, pregătirea pentru US Open fiind serios afectată de ruptura abdominală care l-a forţat să abandoneze înainte de duelul cu Kyrgios, din semifinalele Wimbledon.
Rafa a revenit în competiţii abia la Cincinnati, unde a pierdut din primul meci, la Coric. Odată ajuns la US Open, spaniolul a încercat să îşi dozeze efortul astfel încât să atingă o formă cât mai bună în a doua săptămână. A revenit de la 0-1 la seturi contra lui Hijikata şi Fognini, pentru ca în turul 3 să reuşească de departe cea mai solidă prestaţie: 6-0, 6-1, 7-5 contra lui Gasquet, care are un adevărat "complex" Nadal (0-18 în duelul întâlnirilor directe).
Învins de doar 6 ori în carieră când a ajuns în optimi la un Grand Slam (de două ori s-a întâmplat să părăsească chiar US Openul în această fază - învins de David Ferrer (2007) şi Lucas Pouille (2016) - Rafa pleacă mare favorit contra lui Tiafoe, dar americanul nu trebuie subestimat.
Tiafoe nu a pierdut set la această ediţie de US Open, deşi disputa din turul 3, cu Schwartzman, dublu sfertfinalist la Flushing Meadows, se anunţa una foarte echilibrată. Cu un serviciu foarte precis şi un forehand de mare calitate, yankeul de 26 de ani (locul 26 ATP) pare să traverseze cel mai bun moment al carierei.
Învins la US Open 2020 şi 2021 în optimi, americanul a atins această fază şi la ultimul Grand Slam jucat, Wimbledon 2022. Cu un record de 2-13 în faţa jucătorilor de top 5, Tiafoe pleacă evident cu şansa a doua, dar e gata să profite de orice inexactităţi din jocul lui Nadal.
2-0 este scorul întâlnirilor directe Nadal - Tiafoe, americanul nereuşind să câştige încă set în duelurile cu "Matadorul" (0-3 la Australian Open 2019 şi 0-2, pe zgură, la Madrid, în acelaşi an).
picture

Nadal - Gasquet - US Open Rezumat

Carlos Alcaraz - Marin Cilic, pentru un loc în sferturile US Open

A doua partidă care atrage atenţia în ziua a 8-a de la Flushing Meadows este cea dintre Alcaraz şi Cilic.
Ibericul are şansa să devină, la 19 ani şi 4 luni, cel mai tânăr număr unu mondial din istorie, dar încă nu a trecut de sferturile de finală la vreun Grand Slam, în ciuda talentului uriaş. În urmă cu un an, la Flushing Meadows, Carlitos ajungea pentru prima oară între primii 8 la un GS, performanţă pe care o vizează şi acum, după optimea cu Cilic.
Eliminat în sferturi la Roland Garros şi în optimi la Wimbledon, tânărul spaniol pare că s-a eliberat de presiune şi poate să livreze la cel mai înalt nivel şi în Grand Slamuri. E adevărat, încă are momente de rătăcire, nereuşind să fie la fel de consistent pe durata unei partide, dar confruntările cu Federico Coria şi Jenson Brooksby, din tururile anterioare (ambele terminate în minimum de seturi) e foarte posibil să îi fi dat multă încredere lui Carlitos.
În ceea ce îl priveşte pe Cilic, acesta a făcut un 2022 de vis. Semifinala de la Roland Garros (învins de Ruud) părea un preambul excelent pentru Wimbledon, unde serviciul său îl recomanda printre favoriţi. A ajuns în semifinale la Londra, dar nu a mai ajuns la All England Club, fiind testat pozitiv la COVID-19 chiar înainte de al 3-lea Grand Slam al anului.
A revenit la Montreal şi Cincinnati, unde a avut prestaţii solide, la acest din urmă turneu fiind eliminat chiar de Alcaraz (6-7, 1-6).
Învingător la US Open în 2014, Cilic se bazează în primul rând pe serviciul său în duelul cu Alcaraz, dar ibericul pleacă din postura de mare favorit, în condiţii normale.
2-1 este scorul partidelor directe dintre Alcaraz şi Cilic. Croatul s-a impus în 3 seturi, anul trecut, pe zgura de la Estoril, pentru ca ibericul să câştige în minimum de seturi în cele două dispute jucate anul acesta, chiar pe hardul american.

Petra Kvitova - Jessica Pegula deschide balul în ziua a 8-a de la US Open

Prima partidă de pe Arthur Ashe ne propune un duel extrem de interesant, între Kvitova, surpriza plăcută de la feminin şi poate cea mai în formă jucătoare a gazdelor, Jessica Pegula.
În ciuda unei cariere de excepţie, Kvitova nu a trecut niciodată de sferturi la US Open (fază atinsă în două rânduri, 2015, 2017). Cehoaica a avut un meci nebun în turul anterior, salvând două mingi de meci înainte de a se impune în faţa Garbinei Muguruza (5-7, 6-3, 7-6). Sportiva de 32 de ani traversează o perioadă de graţie, reuşind finală la Cincinnati înainte de a veni la New York.
Forma Kvitovei surprinde oarecum, în contextul în care în primele 13 turnee ale anului la care a participat câştigase doar 10 partide.
În ceea ce o priveşte pe Pegula, aceasta e văzută de mulţi drept principala speranţă a Statelor Unite la trofeu, chiar dacă e în jumătatea Igăi Swiatek. Locul 8 WTA, Jessica nu a pierdut set cu Viktorija Golubic şi Aliaksandra Sasnovich, în primele tururi, dar a avut nevoie de set decisiv în duelul cu Yuan Yue, în turul 3, pe care a depăşit-o cu 6-2, 6-7, 6-0.
Pegula era o necunoscută pentru publicul larg până la ediţia din 2020 a US Open, ea reuşind până la acel moment un singur succes în Grand Slamuri. De atunci, însă, cariera sa a cunoscut o metamorfoză incredibilă, iar 2022 a fost un sezon de vis: Finală la Madrid, două semifinale de WTA 1000 şi două sferturi de finală în Grand Slamuri (Australian Open şi Roland Garros).
2-0 este scorul întâlnirilor directe Kvitova - Pegula, cehoaica impunându-se de fiecare dată în minimum de seturi.
Toate partidele din fazele finale de simplu feminin şi masculin se văd în direct pe canalele Eurosport, dar şi pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo