Principala întrebare pe tabloul feminin la US Open 2020 este legată de modul în care se va termina cursa Serenei Williams pentru al 24-lea său titlu de Mare Șlem. Unii specialiști consideră că americanca e avantajată de absența spectatotilor din tribune, pentru că resimte mai puțină presiune, fapt care o poate ajuta să egaleze în sfârșit recordul lui Margaret Court.
Goana Serenei Williams pentru titlul de Mare Șlem cu numărul 24 a fost unul cu multe baraje și blocaje. Revenită după naștere, americanca a pierdut net toate cele patru finale de Mare Șlem pe care le-a disputat, fie că a fost vorba despre Wimbledon, fie că a fost vorba despre US Open. Ediția 2020 a turneului de la Flushing Meadows e însă una extrem de aparte, în contextul creat de pandemia de coronavirus, iar sportiva de peste ocean poate profita de asta.

Alexandra Dulgheru, interviu despre Serena Williams

US Open
Cea mai așteptată declarație! Nadal a comentat descalificarea lui Djokovic, de la US Open 2020
15/09/2020 LA 04:24
Alexandra Dulgheru crede în șansele fostului număr unu mondial și explică de ce aceasta nu poate fi niciodată scoasă din ecuația câștigării unui turneu important, independent de cât de obosită pare sau de cât de în formă este opozanta. Serena a arătat cât de mult își dorește să câștige și cât e de motivată în confruntarea de ieri, cu Maria Sakkari. Deși părea că meciul îi scapă printre degete, mezina familiei Williams a impresionat din nou.
"Am văzut meciul cu Sakkari ieri, dar nu am văzut finalul. Am văzut până la 2-2 în decisiv. Meciul foarte bun, sincer nu credeam că Serena mai poate întoarce acel meci, mai ales că Sakkari era atât de sigură pe ea. Serena are multe momente când obosește. O vedeam cum se chinuie să reziste și mă așteptam să clacheze. Așa mai face uneori, începe să greșească mult. Dar, îi spuneam și mamei mele, am jucat cu Venus la Wimbledon. Primul set a fost bun, am jucat repede. În setul secund a fost suficient un break, după aia s-a dezlănțuit. Mi-a dat 2-3 ași la rând, apoi pe retur intra în teren și îmi dădea winners. S-a dezlănțuit, la un moment dat nu mai aveam cum să mă apropii de ea. Așa și Serena. Tot respectul pentru ele, puteau să se lase de mult. Ieri a fost din nou un exemplu: Serena e o mare campioană. Da, are momente când pierde mai urât, așa, sau nu știe să piardă. Ieri a luptat, a găsit resursele și din strânsoarea aia a reușit cumva să iasă. E și rămâne o mare campioană. Nu știu dacă va mai reuși să aibă energie pe termen lung, dar eu cred că nu se va lăsa până nu va câștiga măcar un Grand Slam. Sincer mi-ar plăcea să mai câștige o dată, să se liniștească", a explicat Dulgheru pentru Eurosport.

Alexandra Dulgheru, despre Serena Williams

Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open.

Programul zilei de la US Open pe Eurosport

https://i.eurosport.com/2020/09/08/2882564.jpg
US Open
Mesajul lui Novak Djokovic, după ce s-a uitat la finala de la US Open 2020
14/09/2020 LA 11:29
US Open
Mats Wilander a dat verdictul, înainte de finala US Open: "Nu văd cum ar putea câștiga altcineva"
13/09/2020 LA 13:28