"Kiki" a pierdut ireal partida din turul secund de la Flushing Meadows, fiind învinsă de Varvara Gracheva, după ce a condus cu 6-1, 5-1. Din acel moment, sportiva din Hexagon a mai câștigat un singur game, mergând în tie-breakul setului secund, pentru ca apoi să cedeze la 0 manșa decisivă.
"Vreau doar să mulțumesc USTA pentru o experiență ireală", a fost ironia lui Mladenovic după partidă, punând înfrângerea pe seama faptului că jucătorii sunt extrem de obosiți din punct de vedere mental din cauza regulilor, în opinia sa aberante.
La conferința de presă, Mladenovic a reluat subiectul și s-a dezlănțuit, aducând acuze grave.
US Open
Cea mai așteptată declarație! Nadal a comentat descalificarea lui Djokovic, de la US Open 2020
15/09/2020 LA 04:24
"Sunt complet devastată. Am jucat bine, dar nu am știut cum să închid meciul. Ea a câștigat punct după punct, iar eu m-am prăbușit, nu am cuvinte, sunt la capătul liniei. Niciodată nu am fost într-o asemenea stare, e un coșmar ce am trăit la New York. Vreau doar să îmi recapăt libertatea. Aici, trebuie să te lupți pentru ea. Țin neapărat să spun ce se întâmplă aici, e absolut dezgustător ce se petrece. Nu vreau să sune ca o scuză, nu e vina USTA pentru că nu am convertit 4 mingi de meci, dar vreau să știți prin ce trecem", și-a început franțuzoaica discursul.

Mladenovic: "Nu e acceptabil cum suntem tratați la US Open"

Pentru a se preveni apariția cazurilor de coronavirus, jucătorii de la US Open au fost testați zilnic și au fost carantinați în camera de hotel cu excepția momentelor în care urmau să fie transportați, individual, la complexul de tenis pentru antrenament și meci, sub stricta supraveghere a unui oficial. Sportivii au fost ținuți din scurt și li s-au luat chiar și acreditările, astfel încât să fie controlați în permanență.
"Nu e acceptabil cum suntem tratați. Și pentru a face un pas în dreapta trebuie să ceri permisiunea. Nu avem libertate de mișcare, nu avem identitate, nu mai avem nimic. Am senzația că suntem toți prizonieri, criminali. Pentru cel mai banal lucru, trebuie să ceri voie. Suntem testați zi de zi, cred că am 30 de teste până acum. Nu călcam la US Open dacă știam ce se întâmplă, trăim un adevărat coșmar. Suntem fără putere și nu avem ce face decât să suferim", a mai spus "Kiki".
US Open
Mesajul lui Novak Djokovic, după ce s-a uitat la finala de la US Open 2020
14/09/2020 LA 11:29
US Open
Mats Wilander a dat verdictul, înainte de finala US Open: "Nu văd cum ar putea câștiga altcineva"
13/09/2020 LA 13:28