Jucătorul spaniol a spus, pe contul de Twitter, că s-a gândit îndelung dacă va participa sau nu la US Open, iar în final a ales a doua variantă:
"După mult timp de gândire, am decis să nu particip în acest an la US Open. Situația reprezentată de sănătate este extrem de complicată în toată lumea din cauza cazurilor de Covid-19. Problema este scăpată de sub control. Știm cu toții că, după 4 luni de absență, calendarul din acest an arată oribil.", a scris Rafael Nadal, pe contul de Twitter.
US Open
Veste uriașă pentru fanii tenisului! Decizia luată de oficialii US Open
20/06/2021 LA 12:41

Rafael Nadal a câștigat US Open 2019, după o finală cu Medvedev

Anul trecut, Rafael Nadal s-a impus în finala Grand Slam-ului din Statele Unite împotriva lui Daniil Medvedev, scor 3-2 (7–5, 6–3, 5–7, 4–6, 6–4).
US Open se va desfășura în perioada 31 august - 13 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate la Eurosport.
Știrea inițială
În ciuda faptului că participarea lui la turneele din Statele Unite ale Americii era îndoielnică, . Calendarul competițional a fost comprimat din cauza pandemiei și era greu de crezut că Rafael Nadal va juca și în America ținând cont de faptul că primul mare turneu de zgură, Openul de la Madrid, este programat să înceapă imediat după US Open.
În aceste condiții, anunțul că Rafael Nadal va lua parte la turneul de la Cincinnati, urmat de US Open, a fost cel puțin surprinzător. Cel mai probabil, ibericul s-a răzgândit în momentul în care liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a anunțat că va merge la US Open, asta deoarece cursa de cucerire a celor mai multe turnee majore este din ce în ce mai strânsă. Roger Federer este momentan pe locul 1, cu 20 de titluri de Grand Slam câștigate, urmat de Rafael Nadal, cu 19, iar mai apoi Novak Djokovic, cu 17 titluri majore.
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari lovituri câștigătoare
14/09/2020 LA 21:00
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari raliuri de la Flushing Meadows
14/09/2020 LA 16:55