Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Naomi Osaka la US Open. Japoneza a avut parte de o surpriză după calificarea în semifinale

Vlad Dumitrescu

Actualizat 09/09/2020 la 10:00 GMT+3

Naomi Osaka a adus cu ea șapte măști la US Open pentru a scoate în evidență rasismul și abuzurile poliției și dacă e să ne luăm după meciurile impresionante făcute de japoneză la Flushing Meadows, ea le va purta pe toate.

Naomi Osaka

Credit imagine: Getty Images

Serviciul impresionant dar și retururile superioare au ajutat-o pe Osaka să treacă de Shelby Rogers și să se califice în semifinalele US Open. Jucătoarea din Japonia a purtat înainte de meci o mască pe care era trecut numele lui George Floyd, americanul ucis cu brutalitate de poliție. Osaka a participat și la protestele din SUA împotriva abuzurilor poliției și s-a retras de la turneul de la Cincinnati ca semn de protest.
Înainte de victoria cu 6-3, 6-4, fosta campioană de la US Open (2019), a arătat lumii întregi a cincea ei mască, cea cu numele lui George Floyd. Osaka are pregătite șapte măști pentru turneu. Mai rămân două de purtat de Osaka, cea care va juca în semifinale cu americanca Jenny Brady.

Naomi Osaka la US Open. De ce surpriză a avut parte jucătoarea din Japonia după calificarea în semifinale

”Mă bazez pe sentimente. Simt că sunt un instrument bun pentru a transmite importanța acestor subiecte mai departe”, a declarat Osaka dpă meci pentru ESPN.
După meci, Naomi Osaka a primit mesaje de felicitare și încurajare de la Sybrina Fulton, mama lui Travor Martin și Marcus Arbery, tatăl lui Ahmaud Arbery, două dintre victimele poliției din SUA pe care Osaka le-a onorat prin purtarea unor măști cu numele lor. Iată momentul mai jos.
”Sunt persoane atât de puternice. Nu știu ce aș putea face eu dacă aș fi în locul lor, dar mi se pare că sunt doar un instrument în acest moment, cineva care poate transmite acest mesaj mai departe. Nu va ajuta cu durerea, dar sper să pot să ajut cu orice au nevoie”, a afirmat Osaka.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo