Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open duminică după ce a lovit accidental un arbitru de linie cu mingea de joc. Sârbul tocmai își pierduse serviciul și a lovit mingea din nervi la întâmplare, însă aceasta a lovit arbitrul direct în gât cauzându-i dificultăți în a respira.
Decizia arbitrilor a fost una clară, având în vedere regulamentele în vigoare, însă Ilie Năstase este de altă părere.
„Eu știu că el e un băiat foarte liniștit, am fost surprins de toată treaba asta și nu cred că a lovit-o pe doamna arbitru cu intenție. El n-are antecedente, nu e violent. Dacă mai dă de o mie de ori, n-o mai lovește pe doamna. Din câte am înțeles, el era cu spatele când a lovit mingea.
US Open
Veste uriașă pentru fanii tenisului! Decizia luată de oficialii US Open
20/06/2021 LA 12:41
Noi, cel care-l cunoaștem, știm că a fost un gest făcut din greșeală. N-a vrut să dea în arbitru, probabil că era frustrat, dar de ce ar lovi pe cineva?”, a declarat Năstase pentru Gazeta Sporturilor.

Djokovic, descalificat la US Open. Ilie Năstase a comparat situația sârbului cu cea a Serenei Williams

„E puțin politic. S-a mai întâmplat ca Serena Williams să-și iasă din pepeni și n-a fost amendată cât trebuia. La Djokovic, au folosit regulamentul din plin.
E păcat ca Djokovic să plece din turneu în felul acesta. E păcat pentru tenis, pentru turneu, ar trebui să se oprească! Sincer, nici nu m-am uitat la US Open. Dacă nu sunt spectatori, nici nu mă mai interesează atât de mult. Ce să urmăresc? Niște antrenamente?!”, a afirmat Năstase.
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari lovituri câștigătoare
14/09/2020 LA 21:00
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari raliuri de la Flushing Meadows
14/09/2020 LA 16:55