Nick McCarvel, reporter oficial al turneului de la New York, a explicat pe contul său de Twitter de ce descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open a fost complet legală și a respectat regulamentul turneului.
Oficialii au analizat situația și au decis în mod corect că este vorba de un incident major și nu de unul minor care ar fi putut fi penalizat prin scăderea punctelor. Gestul lui Nole, prin care a periclitat integritatea fizică a unui oficial al turneului, a fost catalogat ca fiind ”o ofensă majoră”. Astfel decizia era clară: descalificare, fără nicio urmă de îndoială. Sârbul nu are drept la apel.
Mai mult, Djokovic va pierde toate punctele acumulate în acest an la US Open și nu va primi suma corespunzătoare pentru faza turneului în care a ajuns.
US Open
Veste uriașă pentru fanii tenisului! Decizia luată de oficialii US Open
20/06/2021 LA 12:41

Djokovic a fost descalificat de la US Open. Ce spune regulamentul

”Jucătorii trebuie să se comporte corespunzător tot timpul și să fie atenți la autoritatea oficialilor și drepturile oponenților, spectatorilor și ale altora. Dacă încălcări ale regulamentului intervin în timpul unui meci (inclusiv la încălzire), jucătorul va fi penalizat cu puncte în meci în conformitate cu grila de penalizare.
În circumstanțe flagrante și deosebit de dăunătoare imaginii turneului, o singură încălcare poate fi considerată infracțiune majoră de „comportament agravat” și va fi supusă sancțiunilor suplimentare
Arbitrul, în consultare cu șeful supervizorilor turneului de Grand Slam, poate lua decizia de descalificare fie pentru o singură încălcare a codului, ori în conformitate cu programul de penalizare a punctelor în meci. Decizia nu poate fi contestată”, este precizat în regulamentul oficial al turneului.
„Djokovic a lovit mingea care a rănit o persoană de pe teren. Acest gen de acțiune intră în categoria „Descalificare”, indiferent de cât de tare a lovit. Intenția nu contează, ci doar rezultatul. Adică faptul că cineva a fost rănit pe teren”, a scris McCarvel pe contul său de Twitter.
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari lovituri câștigătoare
14/09/2020 LA 21:00
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari raliuri de la Flushing Meadows
14/09/2020 LA 16:55