Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open duminică după ce a lovit accidental un arbitru de linie cu mingea de joc. Sârbul tocmai își pierduse serviciul și a lovit mingea din nervi la întâmplare, însă aceasta a lovit arbitrul direct în gât cauzându-i dificultăți în a respira.
Arbitrii au decis pe loc descalificarea sârbului iar acest lucru a stârnit imediat reacții în lumea tenisului. Djokovic și-a cerut scuze imediat după meci, emițând un comunicat în timp ce organizatorii turneului au anunțat și ei oficial motivarea deciziei.

Djokovic, descalificat de la US Open 2020: Aroganța lui Nole, în trecut

US Open
Veste uriașă pentru fanii tenisului! Decizia luată de oficialii US Open
20/06/2021 LA 12:41
Solicitând să nu fie pedepsit atât de aspru la un Grand Slam, ci doar amendat, Novak Djokovic, 33 de ani, a adus ca argument în discuția cu oficialii americani recordul impecabil al carierei sale - fără vreo descalificare. Realitatea este însă puțin diferită față de cum a prezentat-o sârbul. În ianuarie 2017, Novak Djokovic a avut o răbufnire similară cu cea de duminică, în finala turneului ATP de la Doha disputată împotriva britanicului Andy Murray.
Sârbul nu reușise să ajungă în timp util la o scurtă executată de Murray și, supărat, a trimis mingea în tribună, lovind un spectator. Arbitrul brazilian Carlos Bernardes i-a dat doar un avertisment lui Djokovic, iar sârbul a câștigat în cele din urmă finala cu 6-3, 5-7, 6-4 și trofeul.
Mai mult, cu altă ocazie, Djokovic a aruncat de nervi o rachetă care l-a ratat pe arbitrul de linie doar pentru că acesta s-a ferit la timp.
La conferința de presă de după meci, unul dintre jurnaliști l-a întrebat pe Djokovic dacă nu este îngrijorat că în viitor ar putea fi descalificat sau suspendat dacă va continua cu astfel de gesturi.
”Sunteți incredibili. Mereu vă luați de astfel de lucruri, este incredibil. Dacă eu tot continui să fac asta, de ce nu sunt suspendat? Nu sunt suspendat încă deci... Ar fi putut să fie ceva serios, dar ar fi putut și să ningă, dar nu a nins. Sunt singurul jucător care își arată frustrările pe teren? Asta vreți să spuneți? Nu este o problemă pentru mine, nu este prima oară când fac asta”, a declarat Djokovic la acea vreme.
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari lovituri câștigătoare
14/09/2020 LA 21:00
US Open
US Open 2020: Topul celor mai tari raliuri de la Flushing Meadows
14/09/2020 LA 16:55