Liderul mondial din tenisul masculin a părăsit val-vârtej complexul de la Flushing Meadows după ce a fost descalificat pentru o ieșire necontrolată, în urma căreia mingea trimisă de el a lovit în gât o arbitră de linie.
Djokovic a evitat, astfel, întrebările jurnaliștilor de la conferința de presă. Sârbul a ținut, totuși, să transmită un mesaj după descalificarea de la US Open, folosindu-se de conturile oficiale de pe rețelele de socializare.

Mesajul integral postat de Novak Djokovic după descalificarea de la US Open

Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 2 MINUTE
"Întreaga situație m-a întristat mult și mi-a lăsat o senzație de gol. M-am interesat de starea arbitrei de linie și organizatorii turneului mi-au spus, mulțumesc lui Dumnezeu!, că se simte bine. Îmi pare foarte rău că i-am provocat un asemenea stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. Nu îi voi dezvălui numele, pentru a-i respecta confidențialitatea. În ceea ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în înteriorul meu, să iau dezamăgirea mea și să transform toate acestea într-o lecție, pentru dezvoltarea și evoluția mea ca jucător, și ca persoană. Îmi cer scuze US Open și tuturor celor asociați pentru comportamentul meu. Le sunt foarte recunoscător echipei și familiei mele pentru că au fost stânca mea de susținere, și fanilor mei pentru că mi-au fost mereu alături. Mulțumesc și îmi pare rău", a scris Novak Djokovic în mesajul postat pe rețelele de socializare.
Cel mai recent incident similar din tenisul de top l-a avut în prim-plan pe Dennis Shapovalov, în Cupa Davis, în 2017. Atunci însă, arbitrul de scaun lovit cu mingea în ochiul stâng de canadian a avut nevoie de operație după incident.
USTA a anunțat că lui Novak Djokovic îi va fi retras premiul în bani câștigat prin calificarea în optimi la US Open. Sârbul a ratat, totodată, o șansă mare de a câștiga al 18-lea titlu de Mare Șlem al carierei și de a se apropia de Roger Federer (20) și Rafael Nadal (19), ambii absenți de la Flushing Meadows, în topul celor mai multe trofee de Grand Slam.
Tenis
Nicholas David Ionel, la cea mai bună clasare în ATP. Cum arată ierarhiile la masculin și feminin
ACUM 43 MINUTE
Tenis
Hewitt, discurs dur după ce a pierdut finala Cupei Davis: "Nimeni nu ascultă"
ACUM 2 ORE