Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"

Bianca Dumitru

Publicat 17/09/2021 la 08:44 GMT+3

Emma Răducanu a câștigat la finalul săptămânii trecute finala US Open, învingând-o în două seturi pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3. După succesul de la Flushing Meadows, sportiva cu origini românești a oferit un interviu pentru WTA Insider, în care a dezvăluit care sunt cele mai importante lecții primite de la părinți și cum a reușit să câștige primul Grand Slam din carieră.

Emma Raducanu of Great Britain celebrates breaking Leylah Annie Fernandez of Canada to win the second game in the first set during their Women's Singles final match on Day Thirteen of the 2021 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu a cucerit în weekend primul său titlu de Grand Slam, impunându-se la US Open fără a pierde vreun set. După victoria de la Flushing Meadows, sportiva cu origini românești a vorbit despre ce a simțit în primele zile după finala cu Leylah Fernandez, mărturisind că cele mai speciale momente sunt cele petrecute cu echipa.
"Mă simt minunat. Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost atât de distractiv și foarte interesant. A fost foarte aglomerat, dar nu mă pot plânge deloc, pentru că am avut parte de o experiență și de un timp extraordinar la New York. Am niște oportunități extraordinare și sunt foarte recunoscătoare că pot face lucrurile pe care le fac.
Sunt pur și simplu foarte fericită. Încă nu realizez, dar din când în când îmi voi aminti că am câștigat US Open. E un sentiment foarte amuzant. Când eram mai tânără nu mi-am imaginat niciodată că există toate oportunitățile extraordinare din afara terenului. Îi priveam pe jucătorii mai în vârstă câștigând Slam-uri, iar acela era și visul meu, titlul în sine, realizarea, împărtășirea lui cu echipa și cu rudele și prietenii.
Dar, nu-i așa, toate lucrurile cu adevărat grozave pe care ai ocazia să le faci sunt un bonus. Eu prețuiesc cel mai mult momentele cu echipa de după câștigarea Grand Slam-ului. Cred că a fost probabil cea mai specială noapte, când am reflectat și am discutat despre ultimele trei săptămâni, despre călătorie, și a fost un moment foarte frumos pe care l-am împărtășit cu toată lumea", a declarat Emma Răducanu, potrivit WTA Insider.

"Cel mai important lucru este că nu m-am pierdut niciodată"

Sportiva în vârstă de 18 ani a vorbit și despre ceea ce a motivat-o în cursa spre primul trofeu major din carieră și despre cum a reușit să se impună la US Open, devenind prima sportivă venită din calificări care câștigă un Grand Slam.
"Mi-era foame de victorie. Având 18 luni de absență din sport, la revenire joci fiecare meci ca și când nu știi care va fi ultimul. Așa am jucat întreaga vară. Eram atât de recunoscătoare că mă aflam din nou pe terenul de joc, concurând din nou, iar bucuria și satisfacția pe care le aveam, datorită îmbunătățirilor în joc pe care le vedeam la fiecare meci, mă stimulau să avansez de fiecare dată, la fiecare meci. Și apoi, în finală, am jucat unul dintre cele mai bune meciuri de tenis din viața mea.
Dar cel mai important lucru este că nu m-am pierdut niciodată cu firea. Timp de trei săptămâni am jucat doar cu adversarul din fața mea. M-am ocupat de ceea ce am vrut să încerc să realizez în acea zi, împotriva acelui adversar, și am repetat acest lucru timp de trei săptămâni. Am jucat un tenis foarte bun împotriva unor adversari extrem de dificili și am înfruntat multe adversități, în ciuda faptului că nu am pierdut niciun set. Aceste seturi ar fi putut merge în ambele sensuri, multe dintre ele, pentru că au fost meciuri foarte strânse și marjele sunt atât de mici", a spus jucătoarea de tenis din Marea Britanie.

Cea mai importantă lecție primită de la părinți

Emma Răducanu a dezvăluit pentru WTA Insider și care a fost cea mai importantă lecție pe care a primit-o de la părinții săi, spunând că aceștia i-au insuflat standarde înalte, care o determină să dea totul în fiecare meci.
"Cred că ceea ce m-au învățat părinții mei, fiind foarte critici, este să am așteptări foarte mari de la mine și să am standarde înalte. Cred că este un lucru bun în general, dar poate fi și dăunător uneori, pentru că ai așteptări foarte mari de la tine însăți și vrei să fii perfectă, dar este imposibil să fii perfectă. Deci cred că trebuie să o las mai moale cu mine însămi și să mă îmbunătățesc.
Dar cred că aceste standarde și etica muncii pe care mi le-au insuflat din propria lor experiență m-au ajutat, cu siguranță, pentru că mă forțez la maximum de fiecare dată când intru pe teren. În fiecare zi, încerc cu adevărat să maximizez ceea ce am și să-mi maximizez potențialul", a conchis Emma Răducanu.
Înainte de a reveni acasă, în Anglia, sportiva a vorbit și despre planurile pe care le are până la finalul acestui sezon. Tânăra jucătoare de tenis are de gând să mai participe la câteva turnee în 2021, următoarea competiție la care ar putea lua startul fiind Indian Wells, programată în perioada 4-17 octombrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo