Emma Răducanu a scris istorie în această toamnă. Sportiva cu origini românești a câștigat primul său titlu de Grand Slam la doar 18 ani, devenind prima jucătoare de tenis care se impune în finala unui turneu de Mare Șlem după ce a venit din calificări.
În plus, tânăra este prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care câștigă un trofeu major de la Virginia Wade, care s-a impus la Wimbledon în 1977.
Aflată încă în Statele Unite ale Americii, Emma Răducanu a participat zilele trecute la o emisiune TV, unde a vorbit despre planurile sale de viitor. Sportiva a mărturisit că are de gând să mai joace la câteva turnee până la finalul acestui sezon, dorindu-și să-și îmbunătățească jocul și să câștige alte trofee.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05
"Mi-am luat câteva zile de odihnă și de recuperare. Cred că este necesar după ultimele șapte săptămâni în care am fost pe teren mereu. Dar, după aceea mă voi întoarce pe teren. Sezonul acesta nu s-a terminat. Îmi este foame de trofee și vreau să-mi îmbunătățesc și jocul, dar și palmaresul", a declarat Emma Răducanu la CNBC.
Următoarea competiție la care Emma Răducanu ar putea fi prezentă este turneul Indian Wells, programat în perioada 4-17 octombrie, unde se așteaptă ca sportiva să primească un wildcard. În plus, sportiva a fost invitată la competiția organizată la Cluj la finalul lunii octombrie, Transylvania Open, al doilea turneu WTA găzduit de Cluj-Napoca în acest an, la care va participa și Simona Halep.

Ce ar fi făcut Emma Răducanu dacă nu ar fi reușit în tenis

După încheierea competiției de la Flushing Meadows, sportiva a vorbit despre atitudinea ei față de educație. Jucătoarea de tenis în vârstă de doar 18 ani a declarat că ar fi avut alte opțiuni dacă nu ar fi reușit să se afirme în tenis, iar asta datorită faptului că nu a renunțat la studii pentru sport.
"Desigur, am visat întotdeauna la sport, turnee și victorii. Dar nu am renunțat niciodată la studii. Școala este o parte importantă a vieții mele, iar cunoștințele mă ajută.
Nu am cerut niciodată prea mult de la mine. Nici la școală, nici în carieră. Nu mi-am spus nimic de genul: 'Dacă nu voi intra în Top 100, voi renunța la tenis'. Dar educația mi-a oferit o variantă de rezervă în cazul în care m-aș fi accidentat sau aș fi întâmpinat alte probleme. Dacă nu aș fi reușit în tenis, aș fi avut alte opțiuni", a declarat Emma Răducanu, citată de site-ul GoTennis.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12