Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Novak Djokovic, deranjat la US Open 2021: "M-am săturat de întrebarea asta"

Alex Masgras

Publicat 09/09/2021 la 13:48 GMT+3

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de la US Open, după o victorie în patru seturi în fața lui Matteo Berrettini, cel pe care l-a învins în acest an și în finala de la Wimbledon.

Novak Djokovic bei den US Open

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic este la două meciuri de a scrie istorie! Sârbul de pe primul loc în clasamentul ATP s-a calificat în semifinalele de la Flushing Meadows după o victorie în fața italianului Matteo Berrettini, scor 5-7, 6-2, 6-2, 6-3. Aceasta a fost a treia victorie pentru Nole în fața lui Berrettini într-un turneu de Grand Slam, după ce s-a mai impus în sferturile de la Roland Garros și în finala de la Wimbledon.
După această victorie, Djokovic mai are nevoie de doar două victorii pentru a scrie istorie. În cazul în care va câștiga ediția din acest an de la US Open, Novak Djokovic va deveni primul jucător de la Rod Laver din 1969 care câștigă toate cele patru turnee de Grand Slam în același an.

Djokovic nu vrea să i se aducă aminte de șansa pe care o are

Conștient că este foarte aproape de o performanță atât de rară în tenis, Djokovic s-a arătat deranjat de întrebările constante legate de acest subiect. În timpul interviului de după partidă, Nole l-a întrerupt pe Patrick McEnroe, spunând că este concentrat doar la următoarea partidă.
"Sunt concentrat doar la următorul meci. Nu mă întreba de nimic legat de istorie, nu vreau să mă gândesc la asta. Știi că există această șansă, dar vreau să mă concentrez doar pe următorul meci și să o iau pas cu pas", a spus Novak Djokovic.
Mai târziu, la conferința de presă, un reporter l-a întrebat pe Djokovic de ce a vrut să evite răspunsul la acea întrebare:
"Pentru că am primit acea întrebare deja de foarte multe ori în ultima perioadă și e de înțeles. Dar m-am săturat de întrebarea asta, am spus de un milion de ori că sunt conștient de istorie și că acest lucru mă motivează. Dar dacă stau să mă gândesc la asta, va deveni o povară pentru mine din punct de vedere mental.
Sunt într-o poziție unică și sunt foarte recunoscător pentru asta. Acest lucru îmi dă inspirație să joc cel mai bun tenis al meu. Dar acum știu doar ce trebuie să fac pentru a câștiga următorul meci", a mai spus sârbul la conferința de presă.
În semifinalele turneului de la US Open, Novak Djokovic îl va întâlni pe Alexander Zverev, câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo și cel care l-a învins acolo pe sârb în semifinale. Spre deosebire de meciul din Japonia, partida de vineri se va desfășura în sistemul cel mai bun din 5 seturi.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo