Novak Djokovic (1 ATP) a pierdut finala de la US Open în fața rusului Daniil Medvedev (2 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul titlu de Grand Slam în vârstă de 25 de ani, după ce a mai jucat două finale, în 2019 la US Open și în acest an la Australian Open. În cazul în care ar fi câștigat finala de la New York, Novak Djokovic ar fi devenit primul jucător de la Rod Laver din 1969 care câștigă toate cele patru turnee de Grand Slam în același sezon. De asemenea, acesta ar fi ajuns la titlul de Grand Slam cu numărul 21, depășindu-i pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, cu care se află la egalitate în acest moment, la 20 de titluri.
Cu o seară înainte, Emma Răducanu (18 ani) și Leylah Fernandez (19 ani) scriau istorie în finala feminină de la Flushing Meadows. Cele două tinere jucătoare au oferit un meci echilibrat, gestionat mai bine de Emma Răducanu, cea care a învins-o pe Leylah Fernandez, 6-4, 6-3. Performanța lui Răducanu este cu atât mai impresionantă, ea fiind o jucătoare venită din calificări, câștigând turneul fără să piardă vreun set. De asemenea, acesta a fost abia al doilea turneu de Grand Slam pentru jucătoarea din Marea Britanie, după turneul de la Wimbledon, acolo unde s-a făcut remarcată pentru prima oară, ajungând până în optimile de finală.
US Open
Începe US Open 2022. Top 10 lovituri de la ediția de anul trecut de la Flushing Meadows
28/08/2022 LA 20:06

Novak Djokovic, mesaj pentru Emma Răducanu și Daniil Medvedev

În ciuda înfrângerii suferite de sârb duminică seară pe Arthur Ashe Stadium, acesta a avut puterea să îi felicite pe cei doi campioni de la New York, ambii fiind la primul lor turneu de Grand Slam.
Novak Djokovic a postat un mesaj pe conturile sale de social media prin care îi felicită pe cei doi campioni:
"Felicitări celor doi campioni. Fantastică poveste pe tabloul feminin cu două adolescente jucând în finală. Emma, ești fantastică! Daniil, meriți cu prisosință primul tău titlu de Grand Slam", a scris Novak Djokovic pe contul său de Twitter.
US Open
Djokovic spune aproape sigur "Adio, US Open".Noile protocoale anti-COVID diminuează șansele sârbului
03/08/2022 LA 08:22
US Open
Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor
30/07/2022 LA 16:18