Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Blestemul US Open: incredibil ce s-a întâmplat cu ultimele 5 câștigătoare de la Flushing Meadows

Cristian Mihală

Publicat 31/08/2022 la 08:28 GMT+3

Ultimele 5 câștigătoare de la US Open se află în prezent toate în afara top 40 WTA. Cel mai bine clasată e Naomi Osaka, care după competiția de la Flushing Meadows 2022 va ocupa locul 46 WTA.

Bianca Andreescu of Canada shakes hands at the net after her three set victory against Angelique Kerber of Germany in the womens final on day fourteen of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 17, 2019 in Indian Wells, California.

Credit imagine: Getty Images

US Open a fost în ultimii ani o competiție marcată de destule surprize, mai ales la feminin. Cea mai mare părea că a fost bifată de Flavia Pennetta, care în 2015 (anul singurei semifinale a lui Halep la Flushing Meadows) câștiga un ultim act 100% italian. Doar că totul a fost dat peste cap anul trecut, când Emma Răducanu, venită din calificări, se impunea la New York. A fost pentru prima oară în istoria turneului când o jucătoare venită din calificări merge până la capăt la US Open.
Din păcate pentru ea, Emma nu a reușit să confirme ulterior forma incredibilă la Flushing Meadows 2021, ultimul an fiind unul marcat de numeroase eșecuri. Aseară, britanica a fost eliminată din primul tur de la competiția care i-a purtat atât de mult noroc anul trecut, astfel că tânăra de 19 ani va pierde 2000 de puncte și va aluneca în clasament până pe locul 80.
Dar cazul lui Răducanu nu e singular, când vine vorba de foste câștigătoare de US Open. Ultimele 5 sportive care s-au impus la New York traversează toate o perioadă mizerabilă în acest moment. Astfel, Naomi Osaka e cel mai bine clasată dintre sportivele care au câștigat al 4-lea turneu de Grand Slam al anului, japoneza urmând a fi în cel mai fericit caz pe locul 46, după Flushing Meadows 2022.

Accidentările venite peste campioanele de la US Open

Dacă în cazul Emmei Răducanu a fost vorba de o lipsă de formă și de proasta gestiune a unei performanțe uriașe, în cazul lui Kerber, Sloane Stephens, Bianca Andrescu și Naomi Osaka de vină pentru situația actuală au fost în primul rând accidentările. La jucătoarea niponă, problemele medicale au fost dublate cu cele de sănătate mintală, dar Osaka a arătat în ultimul timp că ar putea reveni, în viitor, la cel mai înalt nivel.
Ultimele câștigătoare de US Open și locul ocupat acum în clasamentul WTA
2015 - Flavia Pennetta - s-a retras imediat după victorie
2016 - Angelique Kerber - locul 69 WTA
2017 - Sloane Stephens - locul 50 WTA
2018, 2020 - Naomi Osaka - locul 46 WTA
2019 - Bianca Andreescu - locul 61 WTA
2021 - Emma Răducanu - locul 80 WTA
Sloane Stephens, Serena Williams și Bianca Andreescu sunt singurele foste câștigătoare calificate în turul secund la US Open. Toate au dispute în care pornesc ca outsidere, astfel că e foarte posibil ca după turul 2 să știm sigur că vom avea o nouă campioană la Flushing Meadows.
Programul celor 3 jucătoare care au câștigat US Open, în turul 2:
  • Sloane Stephens - Iga Swiatek
  • Serena Williams - Anett Kontaveit
  • Bianca Andreescu - Haddad Maia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo