Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Caroline Garcia, revenire spectaculoasă în top 10 WTA! Ascensiunea franțuzoaicei din luna mai

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/09/2022 la 11:47 GMT+3

Caroline Garcia va reveni în top 10 WTA după performanța foarte bună de la US Open. Franțuzoaica a fost eliminată de Ons Jabeur în semifinalele turneului de la Flushing Meadows (1-6, 3-6), dar urcă până pe poziția a 10-a WTA.

Caroline Garcia lâchée par son service en demi-finale.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Caroline Garcia a suferit o operație la picior și a revenit pe teren la începutul lunii aprilie. În luna mai, ea se regăsea pe locul 79 în clasamentul WTA și nu avea mari speranțe de la acest sezon, ținând cont de problemele medicale.
Chiar și așa, Garcia a reușit o revenire spectaculoasă în top 10 WTA, ajungând până în semifinalele ultimului turneu de Grand Slam al anului. Franțuzoaica a fost învinsă în penultimul act de Ons Jabeu, fără a-i pune mari probleme jucătoarei din Tunisia. A fost 1-6, 3-6, înfrângere în două seturi scurte, meciul fiind încheiat după o oră și 7 minute de joc.
Garcia reușise un parcurs fără set pierdut până în aecst punct al competiției. În primul tur, ea a trecut cu 6-2, 6-2 de rusoaica Rakhimova. A dat tot peste o rusoaică și în turul secund, impunându-se cu 6-3, 6-1 contra Annei Kalinskaya. Turul 3 i-a scos-o în față pe Bianca Andreescu, în timp ce în optimi a trecut de Alison Riske. Duelul din sferturi cu Coco Gauff a fost cea mai importantă victorie a sa de la Openul American, cu atât mai mult cu cât juca împotriva uneia dintre favoritele fanilor.
Citește și:

Caroline Garcia revine în top 10 WTA pentru prima dată din octombrie 2018

Garcia a pierdut semifinala cu Jaboeur, dar a realizat o performanță extraordinară. A revenit între primele 10 jucătoare ale lumii pentru prima dată după aproape 4 ani. Franțuzoaica putea să ajungă între primele 4 în cazul în care reușea să câștige trofeul la US Open.
"Începutul meciului nu a fost grozav. Am greșit câteva puncte importante, iar picioarele parcă nu mă ascultau așa cum îmi doream. Dar am luptat, chiar dacă nu m-am descurcat așa de bine astăzi. Mi-a citit foarte bine serviciul, iar eu am lovit întotdeauna târziu mingea. Ea nu a cedat prea multe puncte, astfel că nu am avut nicio șansă.
Sunt dezamăgită, e normal. Dar sunt fericită pentru că am ajuns până în semifinale și o să analizez meciul cu echipa mea să vedem exact ce nu a funcționat cum trebuie. Sunt multe lucruri care îmi trec prin minte acum, dar prefer să reflectez asupra lor și să vorbim de mâine încolo", a spus Caroline Garcia după semifianla pierdută cu Jabeur.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo