Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este Daria Snigur, adversara Simonei Halep din turul 1 de la US Open 2022

Cristian Mihală

Publicat 27/08/2022 la 12:46 GMT+3

Daria Snigur, tânăra de 20 de ani care îi va fi în față Simonei Halep în primul tur de la US Open 2022, a fost o mare speranță a tenisului ucrainean, dar în ultimii doi ani cariera sa nu a "explodat", așa cum anticipau mulți specialiști.

Daria Snigur

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a aflat azi numele sportivei pe care o va întâlni în manșa inaugurală de la Flushinh Meadows: Daria Snigur, o sportivă din Ucraina, în vârstă de 20 de ani, venită din calificări. Pentru a ajunge pe tabloul primului său turenu de Grand Slam din carieră, jucătoarea născută la Kiev a avut nevoie de 3 tururi de calificare, în care a pierdut un singur set, la Wickmayer. În ultimul tur al calificărilor, Daria a trecut de japoneza Nao Hibino, scor 6-1, 6-4. A fost un meci controlat cu autoritate de ucraineancă, aceasta câștigând 78% din mingile jucate cu primul serviciu. În plus, soliditatea la serviciu a fost ilustrat de procentul primelor mingi trimise în teren (77%, nicio dublă greșeală).

Adversara Simonei Halep în primul tur la US Open, o adolescentă de excepție

În mod normal, Snigur nu are cum să îi pună probleme lui Halep, văzută de specialiști cu a doua șansă la trofeul de la US Open, dar trebuie spus că tânăra sportivă a fost văzută în urmă cu 3-4 ani o "puștoaică minune". În 2019, la doar 17 ani, a avut rezultate fantastice în ITF, ajungând până pe locul 2 în circuit. În plus, în acel an a câștigat Wimbledonul la junioare, devenind a doua jucătoare din Ucraina, după Kateryna Bondarenko, care se poate mândri cu o astfel de performanță.
2020 a fost un an de cumpătă pentru Daria, care nu s-a regăsit odată făcută trecerea în turneele din circuitul WTA, fiind împiedicată în progresul său de o accidentare, dar și de perioada pandemică. În consecință, după ce în 2018 și 2019 ajunsese în 6 finale ITF (4 câștigate), ulterior Daria nu a mai obținut rezultatele la care spera. A mers în 2020 și 2021 la Roland Garros, dar a părăsit competiția din primul tur al calificărilor, pentru ca anul acesta să participe în calificările tuturor celor 4 turnee de Grand Slam. De fiecare dată, până acum, fusese eliminată încă din meciul unu sau doi al calificărilor.
Sesizând că nu are încă nivelul potrivit pentru circuitul WTA, Snigur a făcut pasul în spate și a încercat să își recâștige încrederea în ITF, unde a prins o finală, în februarie, la Altenkirchen Open (pierdută în fața lui Greet Minnen).
Interesant e că viitoarea adversară a Simonei Halep are o victorie împotriva unei jucătoare care a fost în TOP 10 WTA. Este vorba de Kristina Mladenovic, pe care a învins-o în 2019, la Dubai, scor 6-3, 7-6.
Cu toate că este o sportivă talentată, care are în arsenal toate loviturile, Snigur, în prezent pe locul 125 WTA, nu are cum să îi pună în condiții normale probleme super-campioanei Simona Halep. Duelul dintre cele două va avea loc luni, nu înainte de 20:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Cu cine joacă celelalte românce în primul tur la US Open:
  • Irina Begu - Elise Mertens (favorita numărul 32)
  • Sorana Cîrstea - Laura Siegemund
  • Gabriela Ruse - Daria Saville
  • Jaqueline Cristian - Anett Kontaveit (favorita numărul 2)
US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo