Iga Swiatek este la un singur pas de al 3-lea titlu de Grand Slam din carieră. Poloneza s-a calificat în finala de la US Open, după o victorie în 3 seturi în fața Arynei Sabalenka. Jucătoarea din Belarus a câștigat primul set cu 6-3, dar Swiatek și-a adjudecat următoarele două manșe cu 6-1 și 6-4, avansând în prima ei finală de la Flushing Meadows, acolo unde o va întâlni pe Ons Jabeur.
Un moment psihologic extrem de important al semifinalei dintre Swiatek și Sabalenka a fost pauza de vestiar luată de liderul mondial după pierderea primului set. La conferința de presă de după meci, Iga a recunoscut că a folosit timpul ca să-și facă ordine în gânduri și să încerce să deslușească ce trebuie să schimbe în jocul său pentru a întoarce soarta partidei. Rezultatul a fost unul satisfăcător, iar Swiatek a subliniat că a progresat enorm la capitolul mental, după ce avea mari probleme în astfel de momente în prima parte a carierei.
"Am încercat să folosesc pauza de vestiar pentru a încerca să mă gândesc la ce trebuie să schimb. Îmi amintesc că atunci când eram mai mică, tot ce făceam la vestiare după ce pierdeam un set era să plâng. Acum s-a terminat. Sunt destul de fericită că am făcut asta pentru că aveam alte idei pentru al doilea set și a funcționat", a spus Swiatek la conferința de presă.
US Open
Swiatek-Jabeur a fost finala US Open, dar Mouratoglou crede că alte două jucătoare au fost mai bune
14/09/2022 LA 16:29
Citește și:

SWIATEK A PREFAȚAT FINALA US OPEN, DE SÂMBĂTĂ (ÎN DIRECT PE EUROSPORT 1)

În finala de sâmbătă seară (în direct pe Eurosport 1), numărul 1 mondial va avea o misiune foarte complicată. Ons Jabeur și-a revenit complet după dezamăgirea de la Wimbledon și a pierdut un singur set în drumul spre finală. În penultimul act, tunisianca a trecut cu 6-1, 6-3 de Caroline Garcia, sportivă aflată în forma vieții.
"E întotdeauna extrem de greu într-o finală de Grand Slam, va fi o partidă foarte fizică. Jabeur are "mână", poate trimite mingile perfect, e solidă de pe linia de fund și e foarte greu de învins când are încredere. Trebuie să fiu atentă, nu știu ce se va întâmpla, dar vreau să mă bucur de prima mea finală aici", a mai spus Swiatek.
Finalistă la Wimbledon, unde a pierdut la Rybakina, Jabeur a devenit a 7-a jucătoare care ajunge în ultimul act și la US Open, în ultimii 22 de ani, după Venus Williams, Lindsay Davenport, Serena Williams, Justine Henin, Vera Zvonareva și Angelique Kerber.
2-2 este scorul întâlnirilor directe Swiatek - Jabeur. Anul acesta, pe zgura de la Roma Iga s-a impus ușor, în finală, dar anul trecut tunisianca a învins-o de două ori (la Cincinnati și Wimbledon).
În această seară, la US Open sunt programate semifinale masculine, dar și finala de dublu a băieților. Toate meciurile vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/09/09/3450064.jpg
US Open
Carlos Alcaraz, mesaj emoționant pentru Juan Carlos Ferrero, antrenorul care l-a făcut lider mondial
13/09/2022 LA 18:31
US Open
Așa au sărbătorit oamenii din orașul natal al lui Carlos Alcaraz victoria de la US Open
12/09/2022 LA 04:50