Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic încă speră să joace la US Open! Anunțul de ultimă oră al lui Goran Ivanisevic

Nicu Savin

Publicat 02/08/2022 la 10:33 GMT+3

Novak Djokovic este în imposibilitatea de a intra în SUA, astfel că sârbul nu potae juca la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Totuși, Goran Ivanisevic le-a dat o fărâmă de speranță fanilor sârbului, spunând că acesta ar putea ajunge peste Ocean pe baza unei vize speciale.

Novak Djokovic (v.) und Goran Ivanisevic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic se află într-o situație ingrată din cauza refuzului său de a se vaccina impotriva Covid-19. După ce a ratat Australian Open din acest motiv, sârbul are șanse minime să participe la ultimul Grand Slam al anului, US Open.
Legislația din SUA este foarte clară: cine nu este vaccinat nu poate intra pe teritoriul țării. În ultima vreme, în mediul on-line au circulat zvonuri conform cărora Nole ar putea fi primit la turneul de la Flushing Meadows pe baza unei dispense. Sârbul se antrenează normal, sperând că va putea evolua, deși această variantă nu este foarte plauzibilă, deoarece autoritățile de peste Ocean nu vor să creeze un precedent periculos.
De altfel, organizatorii de la US Open l-au inclus pe sârb pe lista înscrișilor și au precizat că nu au nimic împotriva participării acestuia fiind nevaccinat, dar că decizia finală le aparține autorităților statale.
Citește și:

Djokovic încă speră că va putea juca la US Open

Fanii și echipa lui Djokovic sunt indignați de această situație, dar Goran Ivanisevic încă mai speră să se ajungă la o rezolvare. Într-un interviu acordat italienilor de la La Replublica, antrenorul lui Nole a spus că posibilitatea unei vize speciale pentru jucătorul său nu este exclusă definitiv.
Ivanisevic a subliniat că întregul context este lipsit de sens, deoarece oamenii vaccinați, dar pozitivi la Covid, pot intra în SUA, iar cei nevaccinați, dar sănătoși, sunt opriți.
"Există întotdeauna speranță, Novak va face totul pentru a fi acolo, poate cu o viză specială. Cu toate acestea, au mai rămas doar trei săptămâni. Și, personal, nu am nicio speranță ca Biden să schimbe regulile înainte de începerea turneului. Pentru mine, totul este fără sens: dacă ești vaccinat, dar ai un test pozitiv, poți intra în Statele Unite. Dacă ești nevaccinat, dar negativ, ești interzis. Este prea multă politică în sport", a spus Ivanisevic, citat de welovetennis.fr.
Novak Djokovic are 3 titluri la US Open, în 2011, 2015 și 2018. Sârbul a mai disputat alte 6 finale la Flushing Meadows, în 2007, 2010, 2012, 2013, 2016 și 2021.
Turneul de la US Open va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo