Novak Djokovic se află într-o situație ingrată din cauza refuzului său de a se vaccina impotriva Covid-19. După ce a ratat Australian Open din acest motiv, sârbul are șanse minime să participe la ultimul Grand Slam al anului, US Open.
Legislația din SUA este foarte clară: cine nu este vaccinat nu poate intra pe teritoriul țării. În ultima vreme, în mediul on-line au circulat zvonuri conform cărora Nole ar putea fi primit la turneul de la Flushing Meadows pe baza unei dispense. Sârbul se antrenează normal, sperând că va putea evolua, deși această variantă nu este foarte plauzibilă, deoarece autoritățile de peste Ocean nu vor să creeze un precedent periculos.
De altfel, organizatorii de la US Open l-au inclus pe sârb pe lista înscrișilor și au precizat că nu au nimic împotriva participării acestuia fiind nevaccinat, dar că decizia finală le aparține autorităților statale.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM 9 ORE
Citește și:

Djokovic încă speră că va putea juca la US Open

Fanii și echipa lui Djokovic sunt indignați de această situație, dar Goran Ivanisevic încă mai speră să se ajungă la o rezolvare. Într-un interviu acordat italienilor de la La Replublica, antrenorul lui Nole a spus că posibilitatea unei vize speciale pentru jucătorul său nu este exclusă definitiv.
Ivanisevic a subliniat că întregul context este lipsit de sens, deoarece oamenii vaccinați, dar pozitivi la Covid, pot intra în SUA, iar cei nevaccinați, dar sănătoși, sunt opriți.
"Există întotdeauna speranță, Novak va face totul pentru a fi acolo, poate cu o viză specială. Cu toate acestea, au mai rămas doar trei săptămâni. Și, personal, nu am nicio speranță ca Biden să schimbe regulile înainte de începerea turneului. Pentru mine, totul este fără sens: dacă ești vaccinat, dar ai un test pozitiv, poți intra în Statele Unite. Dacă ești nevaccinat, dar negativ, ești interzis. Este prea multă politică în sport", a spus Ivanisevic, citat de welovetennis.fr.
Novak Djokovic are 3 titluri la US Open, în 2011, 2015 și 2018. Sârbul a mai disputat alte 6 finale la Flushing Meadows, în 2007, 2010, 2012, 2013, 2016 și 2021.
Turneul de la US Open va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
IERI LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02