Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick Mouratoglou, mesaj pentru Simona Halep, înainte de debutul la US Open 2022

Cristian Mihală

Publicat 29/08/2022 la 15:42 GMT+3

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, abia așteaptă aventura alături de româncă la ultimul turneu de Grand Slam din 2022, US Open. Tehnicianul francez a transmis un mesaj de încurajare pentru româncă, înainte de debutul de la Flushing Meadows.

Simona Halep shares a light hearted moments with coach Patrick Mouratoglou during training on Court Philippe Chatrier in preparation for the 2022 French Open Tennis Tournament at Roland Garros on May 18th 2022 in Paris, France.

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep vrea să termine sezonul în forță, după ce în ultima lună și-a regăsit cel mai bun joc al său, lucru care i-a permis să câștige la Toronto al 24-lea turneu al carierei.
Acum, super-campioana noastră e în fața debutului în turneul de la US Open, unde în primul tur va juca împotriva Dariei Snigur, o sportivă ucraineană venită din calificări. Înainte de acest meci, Patrick Mouratoglou, antrenorul sportivei noastre a ținut să transmită un mesaj de încurajare, semn că are încredere mare în potențialul ca Halep să ajungă departe în turneu.
"Hai, să începem. Ne vedem mâine (n.r. azi) pe arena Louis Armstrong", a transmis Patrick Mouratoglou, pe Instagram.
Locul 7 mondial, Simona Halep are o parte de tablou favorabilă. Ar putea da peste Cori Gauff sau Madison Keys în ”optimi” și apoi de Maria Sakkari, cel mai probabil în ”sferturi”. O posibilă întâlnire cu numărul 1 mondial, Iga Swiatek ar putea avea loc doar în finală.
Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la US Open 2022
Turul I: Daria Snigur
Turul II: Magdalena Frech / Rebecca Marino
Turul III: Jil Teichmann / Shuai Zhang
Optimi: Cori Gauff / Madison Keys
Sferturi: Maria Sakkari / Beatriz Haddad Maia / Caroline Garcia / Bianca Andreescu
Semifinale: Ons Jabeur / Anett Kontaveit / Serena Williams / Leylah Fernandez / Daria Kasatkina
Finala: Iga Swiatek / Paula Badosa / Aryna Sabalenka / Jessica Pegula.
picture

Simona Halep se pregătește intens pentru debutul la US Open 2022

Simona Halep, între Cahill și Mouratoglou

Simona Halep a avut șansa de a fi ghidată în carieră de doi dintre cei mai buni antrenori de tenis din sportul alb. Dacă alături de Darren Cahill a bifat cele mai mari succese ale carierei (locul 1 WTA + primul Grand Slam al carierei), alături de Patrick Mouratoglou încearcă să se prefecționeze și să se bucure mai mult de statutul pe care-l are, acela de dublă campioană de Grand Slam și fost lider mondial.
Mats Wilander a explicat înainte de US Open 2022 care e diferența dintre Patrick Mouratoglou și Darren Cahill și cum a fost ajutată Simona Halep de fiecare dintre cei doi super-atrenori.
"Diferența este aceea că eu cred că Darren a încercat să o ducă pe Simona la următorul nivel în ceea ce privește noțiunea de a câștiga. De cealaltă parte, este o mare diferență față de ceea ce Patrick Mouratoglou a încercat să facă - să o ducă pe Simona la următorul nivel în ceea ce privește jocul. Cei doi sunt atât de diferiți și nu au cum să fie confundați vreodată (n.r. Cahill și Mouratoglou). Cu Darren, Simona a realizat că are potențialul de a câștiga la cel mai înalt nivel. A făcut-o să înțeleagă ce este succesul, cum se simte gustul victoriei. Din punctul meu de vedere, Simona se aseamănă foarte mult ca stil de Andy Murray.
Darren a încercat de la început să o facă pe Simona mai puternică din punct de vedere emoțional. El știa că are jocul, că are un nivel foarte bun de înțelegere, că are picioare puternice și că are tot ce-i trebuie pentru a câștiga Grand Slamuri. Mai puțin din punct de vedere al gestionării emoțiilor: să fie stabilă în fiecare zi, la fiecare punct, așa cum ar trebui să fie. Și da, Darren a dus-o acolo. Acum, Patrick a conștientizat că are totul, dar că are nevoie totuși de niște noi arme. Nu mă refer aici la lovituri noi, mă refer la faptul că are nevoie de o îmbunătățire de măcar 5% la procentaje: un serviciu mai puternic, un forehand mai aspru și mai puternic, poate jucând cu un metru mai aproape de baseline (n.r. linia de fund).
Aceste lucruri sunt atât de greu de schimbat (la un sportiv deja matur), dar totul trebuie să înceapă cu conștientizarea acestor lucruri și cu a fi dispus să lucrezi la toate aceste modificări de care ei (Patrick și Simona) cred că are nevoie. Eu nu știu dacă are sau nu nevoie fix de aceste ajustări, dar este încântător că este dispusă să-și asume acest risc", a spus Mats Wilander.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Partida Simona Halep - Daria Snigur, din primul tur de la US Open 2022, este în direct pe Eurosport, azi, în jurul orei 20:00.
US Open 2022 - 29 august, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo