Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep are șanse să câștige US Open, consideră Wilander! Principalul argument al expertului

Nicu Savin

Publicat 29/08/2022 la 09:26 GMT+3

Simona Halep se numără printre favoritele la câștigarea US Open, iar Mats Wilander este și el convins de acest lucru. Expertul Eurosport a vorbit la superlativ de sportiva noastră și a subliniat că la interviurile pe care i le-a luat la Wimbledon a observat o mare emoție, care ar putea genera un nou rezultat mare în scurt timp.

Halep Wilander

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep își va începe în această vară aventura la US Open. Sportiva noastră va juca în primul tur cu ucraineanca Daria Snigur, o jucătoare venită din calificări, care ocupă locul 124 în ierarhia WTA. Experții consideră că Simona nu poate avea probleme în această partidă, iar majoritatea dintre ei o văd printre favorite chiar la cucerirea trofeului.
Acest lucru reiese și din cotele oferite de bookmakeri, doar Iga Swiatek având o cotă mai mică decât românca pentru a câștiga la Flushing Meadows.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?

Simona Halep, lăudată de Mats Wilander înainte de US Open

Mats Wilander, expertul Eurosport, a vorbit și el despre șansele Simonei la ultimul Grand Slam al anului, iar suedezul este convins că aceasta are suficiente atuuri pentru a merge până la capăt. Argumentul principal al lui Wilander este legat de progresul pe care Simona l-a făcut de când lucrează cu Mouratoglou, unul evident mai ales din punct de vedere mental, nu neapărat ca rezultate.
"Simona Halep are puterea de a câștiga orice turneu pentru că lucrează intens cu Patrick să lovească mai puternic și la serviciu. Partea ușoară este să ai mai multă putere și să faci mai multe cu o minge de tenis. Partea grea este să ajungi într-un punct în care tu crezi în jocul tău.Ea a avut un succes atât de mare fiind uneori puțin defensivă, dar totuși câștigând și învingând cele mai bune jucătoare din lume. Dar astăzi, ea crede că trebuie să facămai mult pentru a câștiga Grand Slams - știe că trebuie să-și asume mai multe riscuri. Nu știm dacă asta trebuie să facă, poate consecvența îi va câștiga Grand Slam-urile în viitor.
Cred că atunci când te uiți pe Simona, și pot să fac asta pentru că sunt un fost jucător și am trecut prin aceeași situație, trebuie să privim la dezvoltarea și îmbunătățirea sa ca jucătoare, și nu neapărat la rezultate, pentru că rezultatele s-ar putea să nu vină doar pentru că a servit mai bine sau pentru că a lovit mingea mai tare. Nu înseamnă că va câștiga în mod natural turneele de Grand Slam. Dar privirea din ochii Simonei în timpul Wimbledon, când am intervievat-o, a fost o privire de emoție. Este încântată de fiecare zi de muncă alături de Patrick Mouratoglou, este încântată de dezvoltarea ei și, dacă nu ai această emoție, nu vei putea continua să lucrezi. A avut-o la Wimbledon și sunt sigur că va avea aceeași privire în ochi la US Open. Simona crede că poate câștiga Grand Slam-uri și asta cred și eu", a spus Wilander pentru Eurosport.
US Open este singurul turne de Grand Slam la care Simona Halep nu a ajuns în finală. Cel mai bun rezultat al său la Flushing Meadows a fost o semifinală jucată în 2015, când a pierdut în fața Flaviei Pennetta. Anul trecut, românca s-a oprit în optimi, fiind învinsă de Elina Svitolina.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo