Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea a dezvăluit că a avut un moment de cotitură înainte de US Open. Ce i-a zis Thomas Johansson

Cristian Mihală

Actualizat 04/09/2023 la 08:47 GMT+3

Sorana Cîrstea a mărturisit, după calificarea istorică în sferturile de finală de la US Open, că s-a simțit frustrată în ultimele săptămâni, din cauza faptului că rezultatele întârziau să apară. Românca s-a pregătit excepțional, dar acest lucru nu s-a reflectat în rezultate, până la Flushing Meadows.

Cirstea - Bencic - US Open Rezumat

Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, duminică, după ce a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic, cu 6-3, 6-3.
Cîrstea (33 ani, 30 WTA), cap de serie numărul 30, a reuşit cea mai mare performanţă a sa la Flushing Meadows. Ea mai jucat un singur sfert de finală la un turneu de Mare Şlem, în 2009, la Roland Garros, când avea 19 ani.
Întrebată în conferința de presă de după disputa cu Bencic care a fost secretul unui turneu atât de bun (sportiva noastră a trecut în turul 3 de Elena Rybakina, numărul 4 WTA), Sorana a mărturisit că munca enormă pe care o depune dă în sfârșit roade. Sportiva de 33 de ani a dezvăluit că înainte de Flushing Meadows devenise destul de frustrată, pentru că fusese eliminată prematur de la turneele din US Open Series. Sori chiar nu înțelegea de ce nu reușește să lege victorii, deși face totul perfect la antrenamente, dar antrenorul său, Thomas Johansson, a liniștit-o, garantându-i că, dacă va fi la fel de profesionistă în continuare, e doar o chestiune de timp până va obține alte rezultate mari.
"Nu există o magie pentru ceea ce reușesc anul acesta la New York. Am depus foarte multă muncă și, când te dedici atât, rezulatele vor veni mai devreme sau mai târziu. În ultimele săptămâni am fost foarte frustrată, pentru că am pierdut la Washington, Montreal și Cincinnati dispute foarte echilibrate.
I-am tot spus lui Thomas: "Nu înțeleg de ce nu se leagă lucrurile, fac totul corect". Mental m-am îmbunătățit enorm, sunt mult mai bună la acest capitol. Mi-a spus: "Continuă să mergi înainte, mergi înainte". Și acum iată că vin rezultatele. Și dacă nu ar fi venit, puteam să pun capul liniștită pe pernă seara pentru că știam că fac totul corect", a explicat Sorana după succesul cu Bencic.

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, mesaj superb pentru Bencic

Sorana a ținut să vorbească la superlativ despre adversara sa de duminică, Belinda Bencic fiind una dintre jucătoarele extrem de fair-play. Cele două au stabilit o conexiune aparte, fiind foarte apropiate în special la această ediție de US Open.
"Belinda este o dulceață, mă înțeleg foarte bine cu ea. Are dulapul chiar lângă mine în vestiar, ne-am felicitat și am vorbit mult de-a lungul acestei săptămâni. E o persoană grozavă și e de un fair-play desăvârșit", a mai spus Sorana la conferința de presă.
Cîrstea are 3-1 în meciurile directe cu Bencic, pe care a mai învins-o în februarie 2021, în optimile turneului Grampians Trophy de la Melbourne, cu 7-5, 6-2, şi în august 2022, în primul tur la Cincinnati, cu 6-2, 6-7 (3/7), 6-4. Bencic a câştigat chiar la US Open, anul trecut, în turul secund, cu 3-6, 7-5, 6-2.
Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 455.000 de dolari şi 430 de puncte WTA. În sferturi, românca o va înfrunta pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (27 ani, 10 WTA), care a dispus în optimi de chinezoaica Xinyu Wang, cu 6-3, 5-7, 6-1. Muchova are 3-1 în meciurile directe cu Cîrstea, pe care a învins-o de două ori din trei meciuri jucate anul acesta. Luna trecută, la Montreal, Muchova s-a impus cu 7-5, 6-4, în turul al doilea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo