Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open 2022 | Tenisul mondial se schimbă, iar noile generații au preluat puterea!

Ion Alexandru

Publicat 10/09/2022 la 08:20 GMT+3

US Open 2022 a schimbat polii de putere în tenisul mondial. Generația strălucitoare de la masculin cu Federer, Nadal și Djokovic continuă să spere la glorie, dar în acest an, în gălăgiosul Flashing Meadow, a venit rândul unor puști să strălucească. Retragerea Serenei Williams, la feminin a fost urmată de o ieșire prematură din scenă a unor nume grele din tenisul feminin al ultimului deceniu

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Tenisul se schimbă, iar odată cu introducerea arbitrilor de linie roboți și noua ordine mondială este la putere. US Open 2022 este un memont important în istoria tenisului! Turneul american a schimbat deja polii de putere în tenis, iar premierele se țin lanț. Pe tabloul feminin, Serena Williams și-a luat la revedere în lacrimi de la fanii pe care i-a făcut fericiți în ultimele două decenii și a lăsat loc unor fete care promit spectacol în următorii ani. Halep a avut o nouă experiență fără glorie la New York, cu o eliminare prematură din primul tur în fața unei debutante, Snigur. Kontaveit (numărul 2 WTA înaintea începerii turneului american) și Sakkari (favorită numărul 3) au părăsit Flushing Meadows încă din turul 2. Finalistele surprizătoare din 2021, Emma Răducanu și Leyla Fernandez au plecat acsă încă din primele zile, la fel ca și numărul 4 mondial Paula Badosa din Spania.
Liderul mondial Iga Swiatek și-a adus cel mai bun tenis la New York și va juca prima finală de Grand Slam pe hard după cele cucerite pe zgura minunată de la Roland Garros în 2020 și 2022. Poloneza de doar 21 de ani a survolat această calificare cu un pacurs foarte bun, dar a avut mult de muncă în semifinala cu Sabalenka pe care a câștigat-o în trei seturi după o luptă fantastică.
picture

Iga Swiatek, revenire de senzație în semifinalele US Open! Rezumatul partidei cu Aryna Sabalenka

Adversara din finala de la US Open 2022 va fi Ons Jabeur. Tunisianca este într-un an de grație. După succesul fabulos de la Wimbledon, când a devenit prima câștigătoare din Africa pe iarba londoneză, Jabeur a pierdut un singur set la New York. Jucătoarea de 28 de ani din Tunisia nu trecuse niciodată de turul 3 la US Open, dar speră să repete succesul fabulos din finala de pe iarba magică de la Wimbledon.
picture

Wimbledon 2022 | Top 5 lovituri ale finalei feminine de simplu dintre Elena Rybakina și Ons Jabeur

Alcaraz - Ruud, finala pe care nu a prezis-o nimeni

US Open a fost mai mereu un tărâm al tuturor posibilităților în turneul feminin, unde am avut în ultimii ani o finală 100% italiană, o câștigătoare din Canada de la doar 19 ani sau o învingătoare din Marea Britanie care nu avea niciun titlu WTA. Pe tabloul masculin, superioritatea fabuloasă a trioului Federer - Djokovic - Nadal a fost perturbată doar pe alocuri de Medvedev, Thiem sau chiar Wawrinka. De altfel în ultimii 19 ani, doar de două ori s-a întâmplat ca măcar unul dintre cei trei uriași campioni să nu joace finala de la Flushing Meadows.
2022 are o altă poveste! Federer nu mai are forță de a juca, Djokovic continuă să fie exilat de lumea tenisului pentru că refuză vaccinul, iar Nadal a fost eliminat devreme pentru standardul său. Finala Alcaraz - Ruud este meciul viitorului. Spaniolul poate deveni cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar Ruud face minuni pentru Norvegia.
picture

US Open | Victorie în 5 seturi pentru Carlos Alcaraz în fața lui Tiafoe și spaniolul este în finală

Un lucru este sigur, US Open 2022 va rămâne în istorie ca turneul de Grand Slam care a schimbat ordinea mondială în tenis, iar viitorul începe acum!
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo