Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz poate pierde locul 1 ATP înainte de US Open! Scenariile în care Djokovic redevine lider

Bianca Dumitru

Publicat 13/08/2023 la 15:07 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost eliminat de la Toronto în faza sferturilor de finală, unde a cedat în fața lui Tommy Paul. Deși a adunat și aici aproape 200 de puncte ATP, distanțându-se în fruntea ierarhiei de Novak Djokovic, ibericul poate pierde locul 1 înainte de US Open.

Novak Djokovic & Carlos Alcaraz, Wimbledon 2023

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz s-a oprit la 14 victorii consecutive în circuitul ATP. Liderul mondial nu a putut să-l învingă pe americanul Tommy Paul și a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului Masters de la Toronto, scor 3-6, 6-4, 3-6.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Cu două săptămâni înainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului, Alcaraz riscă să piardă locul 1 mondial. La începutul săptămânii viitoare, Carlitos va avea un avans de 600 de puncte în fața lui Novak Djokovic, după cele 180 de puncte obținute la Toronto. Acestea ar putea fi recuperate rapid, însă, de sârbul care va reveni pe teren la Cincinnati.
Avantajul lui Nole este legat de faptul că anul trecut a ratat turneele din America, în timp ce Alcaraz este nevoit să-și apere în următoarea săptămână cele 180 de puncte pe care le-a primit în 2022 pentru că a ajuns până în sferturi la Cincinnati.
Pentru a reveni pe locul 1 mondial, Djokovic are nevoie să ajungă în finala competiției din Ohio. Sârbul va fi lider datorită simplei prezențe în finală dacă Alcaraz va fi eliminat înainte de semifinale.
În schimb, dacă ibericul va ajunge în finală, indiferent dacă Djokovic va câștiga meciul, Carlitos va rămâne pe locul 1 ATP înainte de US Open.
Amenințarea de a pierde poziția de lider mondial care planează asupra lui Carlos Alcaraz va fi și mai mare la ultimul turneu de Grand Slam al anului, unde ibericul are de apărat 2.000 de puncte adjudecate anul trecut.
Djokovic a ratat ediția din 2022, astfel că va avea doar de câștigat la Flushing Meadows, lucru care ar putea să-l coste scump pe Alcaraz.
Citește și:

CARLOS ALCARAZ ȘI-A IEȘIT DIN MINȚI LA TORONTO, LA MECIUL CU TOMMY PAUL

Înfrângerea încasată de Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului din Toronto în fața lui Tommy Paul ne-a lăsat o imagine atipică a ibericului. După ce a pierdut primul set, dublul campion de Grand Slam a fost vizibil furios, până într-acolo încât, ajungând pe banca de rezerve, și-a pierdut cumpătul și a început să vorbească singur.
Mai întâi, Alcaraz și-a trântit racheta de pământ, fiind aspru criticat pe rețelele de socializare, pentru ca mai apoi să înceapă să vorbească singur despre cât de slab poate juca.
"Nu pot să joc atât de prost, nu pot", a spus el în direcția echipei sale. "Cum se poate să ai atât de puțin 'feeling'? Barbarie, barbarie! Cum poți să joci tenis atât de prost?", a fost discursul lui Alcaraz cu sine.
Turneul ATP Masters de la Cincinnati se vede în perioada 12-20 august pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo