Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, mesaj războinic după ce devenit numărul 1 mondial: "Nimic nu mă poate distruge"

Maria Olteanu

Publicat 12/09/2023 la 14:39 GMT+3

Aryna Sabalenka a urcat în fruntea ierarhiei mondiale după ultimul Grand Slam al anului, US Open, iar acum privește totul cu foarte multă încredere de pe acel loc. Bielorusa a afirmat că acum este foarte puternică din punct de vedere mental și că nimic nu o mai poate distruge, analizând drumul ei până pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Sabalenka s-a comportat ireproșabil după finala US Open, dar a făcut haos la vestiar

Aryna Sabalenka a avut un an 2023 fabulos. Sportiva din Belarus a câștigat primul Grand Slam din 2023, Australian Open, apoi a ajuns în semifinale la toate celelalte turnee majore.
Pe ultimul l-a încheiat în finală, cu Coco Gauff, sportiva din America depășind-o în trei seturi, chiar dacă Aryna a început mai bine ultimul act de la Flushing Meadows.
picture

Cori Gauff, de netrecut! Cele mai tari momente ale finalei US Open, cu Sabalenka

Indiferent de rezultatul finalei, Sabalenka a urcat după US Open pe locul 1 în ierarhia mondială, îndeplinindu-și obiectivul și visul la capătul unui seozn formidabil pentru ea.
"După ce am câștigat Australian Open, m-am gândit că probabil voi avea șansa de a pune presiune pe Iga și de a-i arăta că nu va fi ușor pentru ea să rămână în top. M-am antrenat mult, am continuat să muncesc din greu, am continuat să mă perfecționez și am sperat că într-o zi voi deveni numărul unu mondial", a declarat Sabalenka pentru WTA.
Zis și făcut, pentru că Iga a clacat la US Open, iar Aryna a profitat de aceasă cădere pentru a face rocada în clasament.
picture

Aryna Sabalenka s-a oprit cu greu din plâns, apoi a făcut o glumă genială

Aryna Sabalenka și-a propus să nu fie prinsă de nimeni în ierarhia mondială

După ce un an întreg a fugit să o ajungă pe Iga Swiatek în clasament și să o detroneze, Aryna a reușit asta la ultimul Grand Slam al anului.
Acum, din postura de favorită, încearcă să își consolideze poziția și își propune să nu fie ajunsă de nimeni.
"Acum, eu sunt cea care încearcă să fugă cât mai departe, ca să nu mă mai poată prinde nimeni. Îmi urmăresc obiectivele. Nu că ar fi fost foarte greu să fiu consecventă. Atunci când te înțelegi mai bine și știi cum să-ți controlezi emoțiile, nu este atât de dificil. Dacă muncești din greu și faci tot posibilul să fii pregătit, o să reușești în toate aceste bătălii. Trebuie doar să mă concentrez asupra a ceea ce fac eu, să joc tenis și să îmbunătățesc lucrurile la care am lucrat", a spus Sabalenka, potrivit Punto de Break.
"A fost foarte dificil să îmbunătățesc această parte a jocului meu. Sunt o persoană foarte emotivă pe teren. Scopul a fost să aduc o Aryna puternică pe teren. Am lucrat foarte mult cu psihologii pentru a mă cunoaște mai bine. A fost multă muncă fizică și mentală. Când mi-am reparat serviciul mi-am dat seama că pot să servesc cu adevărat și de acolo am început să mă mișc mai bine. Din punct de vedere mental sunt foarte puternică, nimic nu mă mai poate distruge cu adevărat", a spus liderul ierarhiei mondiale.
Sunt încă dornică să învăț mai mult, să mă îmbunătățesc mai mult și să mă asigur că totul este la înălțime pe teren - Aryna Sabalenka
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo