Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tricoul misterios pe care l-a cumpărat tatăl lui Coco Gauff înainte de US Open: "Mi-a spus că și-a imaginat asta"

Maria Olteanu

Publicat 19/09/2023 la 10:54 GMT+3

Coco Gauff este campioana din 2023 de la US Open, după o finală câștigată în fața Arynei Sabalenka, jucătoare care a devenit după Flushing Meadows lider în ierarhia mondială. Gauff a mărturisit la mai bine de o săptămână de la triumful ei ce tricou a achiziționat tatăl său înaintea competiției de la New York, dar și semnificația acestuia.

Cori Gauff și tatăl său, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Cori Gauff a câștigat, la 19 ani, primul său turneu de Grand Slam din carieră, după o finală în care a revenit de la 0-1 la seturi. Sportiva din SUA s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-2 în fața Arynei Sabalenka, care a devenit după US Open lider în ierarhia mondială, depășind-o pe poloneza Iga Swiatek.
După ce la începutul verii anului 2022 Cori Gauff a pierdut finala Roland Garros, cu Iga Swiatek, tânăra sportivă din SUA a reușit să câștige primul său turneu de Grand Slam la începutul lunii septembrie.
Jucătoarea antrenată de Brad Gilbert a "explodat" pur și simplu de când a început colaborarea cu celebrul antrenor american, impunându-se la Washington și Cincinnati (primul WTA 1000 din carieră). Acum, la US Open, pe cea mai mare arenă de tenis din lume, Arthur Ashe, "Coco" a reușit o partidă uriașă. Dominată de Sabalenka în primul set, sportiva de peste ocean a reușit să se recalibreze mental și să fie de netrecut. Gauff a fost pe tot terenul și a scos lovituri pe care scria "winners" pentru un succes istoric. Primul din multe altele care vor veni, dacă Cori va reuși să păstreze în continuare același nivel.
Gauff a devenit prima adolescentă din SUA care câștigă un titlu de Grand Slam la simplu feminin în acest secol și prima de la Serena Williams, de la US Open, în 1999.
La o săptămână de la triumful obținut la US Open, Gauff a povestit despre presimțirea tatălui său, care a anticipat succesul americancei încă de la începutul competiției de la Flushing Meadows.

Premoniția avută de tatăl lui Gauff, înaintea succesului de la US Open

Corey Gauff, tatăl campioanei de la US Open 2023, a anticipat izbânda fiicei sale, așa că a luat o decizie interesantă înaintea competiției, spunând abia la final, când a văzut-o pe Cori cu trofeul în mână, despre cum a simțit că acest succes va veni.
Prezentă la emisiunea "Today" de la NBC, câștigătoarea de la US Open a povestit despre tricoul cumpărat de tatăl său și semnificația mesajului imprimat.
"Cei doi frați ai mei au fost primii doi oameni pe care i-am sunat, dar nu mi-au răspuns. Am sunat-o apoi pe bunica mea. În cele din urmă, fratele meu m-a sunat, dar ceremonia începuse deja.
Tatăl meu a purtat un tricou pe care scria 'Imaginați-vă'. Mi-a spus că l-a cumpărat la începutul turneului. A spus că a crezut că voi ajunge în finală și că va purta acest tricou dacă voi reuși asta.
Cred că trebuie doar să-ți imaginezi că visele tale pot deveni realitate și trebuie să lucrezi în continuare pentru a le realiza", a spus Gauff, citată de welovetennis.fr.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo