Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic l-a cucerit definitiv pe Mats Wilander: "Nu este doar cel mai bun jucător din istorie"

Nicu Savin

Actualizat 13/09/2023 la 21:54 GMT+3

Novak Djokovic a câștigat US Open și a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam în palmares, iar toată lumea tenisului se înclină în fața sa. Mats Wilander a evidențiat că Nole s-a schimbat foarte mult în ultima vreme și nu doar că și-a câștigat statutul de cel mai bun jucător din istorie, dar se află în punctul de apogeu al carierei sale.

Djokovic - Medvedev - US Open Rezumat

Novak Djokovic a scris o nouă pagină de istorie la US Open, reușind să câștige un nou titlu, după un turneu aproape perfect, terminat cu o victorie clară în finala cu Daniil Medvedev. Nole are acum 24 de trofee de Grand Slam în palmares, cu două mai multe decât Rafa Nadal, iar discuția despre titlul de GOAT pare încheiată, cel puțin pentru cei care consideră că numărul de titluri trebuie să primeze în această bătălie neoficială.
Mats Wilander se numără și el printre specialiștii care îl pun pe Nole deasupra tuturor tenismenilor din istorie și crede că dominația sa va mai dura cel puțin și anul viitor.
Expertul Eurosport a evidențiat că Nole și-a adaptat mult stilul de joc odată cu avansarea în vârstă și că acum, la 36 de ani, prezintă cea mai bună versiunea a sa din întraga carieră.
"La 36 de ani și-a dat seama că trebuie să fie mai agresiv, pentru că nu va fi capabil să revină în meciurile lungi la fel de bine ca la 26 de ani. Lovește mai tare, este și mai inteligent în tenis. Fiecare aspect al jocului său pare puțin mai bun acum decât a fost vreodată. Novak Djokovic nu este doar cel mai bun jucător din istorie, ci mai presus de toate este cea mai bună versiune a lui ca jucător.", a spus Wilander, citat de welovetennis.fr.

Djokovic va reveni pe teren la finalul acestei săptămâni

Novak Djokovic nu și-a alocat prea mult timp pentru a se bucura de succesul obținut la US Open, deoarece tenisul nu se oprește, iar ambiția sa este enormă. Atât de mare încât Nole a decis să nu renunțe la Davis Cup, competiție care își dispută faza grupelor preliminare în această săptămână.
Fără Djokovic, Serbia a câștigat ușor duelul cu Coreea de Sud, scor 3-0, dar în meciurile următoare va fi nevoie de omul numărul unu al echipei, în duelurile cu Spania și Cehia. Nole a ajuns deja la Valencia și cel mai probabil va juca în partida cu Spania din 15 septembrie. Primele două echipe din fiecare grupă se califică la turneul final, care va avea loc la Malaga, între 21 și 26 noiembrie.
Programul lui Novak Djokovic până la finalul anului 2023:
  • Faza grupelor Cupei Davis 2023 (Valencia): 12 și 17 septembrie
  • ATP Masters 1000 Paris-Bercy 2023: 30 octombrie - 5 noiembrie
  • Turneul Campionilor 2023: 12-19 noiembrie
  • Finala Cupei Davis 2023 (Malaga): 21 - 26 noiembrie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo