Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu a revenit la antrenamente, înainte de US Open! Cum se pregătește britanica

Dani Morar

Actualizat 02/08/2023 la 20:37 GMT+3

Emma Răducanu le dă speranțe fanilor înainte de US Open. Jucătoarea cu origini din România a revenit la antrenamente cu aproape 4 săptămâni rămase până la ultimul turneu de Grand Slam al anului și singurul câștigat până acum în carieră.

Emma Răducanu, în turul 2 la Australian Open 2023! Britanica, victorie cu Tamara Korpatsch

Emma Răducanu a revenit la antrenamente după operațiile suferite în acest an. Jucătoarea a suferit intervenții chirurgicale la încheieturile ambelor mâini, dar și la glezna stângă, având nevoie de o perioadă de recuperare de câteva luni.
Britanica revenise în sala de forță la finalul lunii trecute, iar motivele de bucurie ale fanilor ei au crescut și mai mult. Astăzi (n.r. 2 august), Emma a postat un clip cu ea antrenându-se direct pe terenul de tenis, cu mai puțin de 4 săptămâni înaintea debutului de la US Open.
Sportiva cu origini românești a fost surprinsă la un schimb ușor de mingi, fără a forța pentru început. Răducanu a avut și un mesaj pentru cei care speră să o vadă la ultimul turneu de Grand Slam al anului, singurul cucerit de ea în carieră, în 2021.
"2 august. Partea distractivă. Pentru prima dată de la revenire pe terenul de tenis", a fost mesajul postat de Emma. Emma Răducanu a intrat în istoria tenisului la US Open 2021, devenind singura jucătoare care vine din calificări și reușește să câștige un Grand Slam. Prestațiile britanicei au intrat pe o pantă descendentă de atunci, iar toată lumea se întreba ce s-a întâmplat cu tânăra care se impunea la Flushing Meadows.
Citește și:

Emma Răducanu, sfat prețios primit de la Billie Jean King

Emma Răducanu are în palamares un titlu de Grand Slam cucerit la US Open, iar jucătoarea britanică trage tare pentru a reveni în circuitul WTA. Billie Jean King știe că tenismena se confruntă cu o mulțime de critici după ce a atins culmile succesului și i-a dat un sfat foarte important despre cum să gestioneze situația.
"Când Emma Răducanu a câștigat US Open a fost fantastic. Cred că Emma s-a descurcat foarte bine. A câștigat 10 meciuri la rând și nu a pierdut niciun set. A câștigat fiecare dintre acele 10 meciuri în seturi consecutive. Nu cred că cineva se apropie de asta. Sper că va aprecia, deși cred că probabil că încă nu e apreciată cât trebuie. Pe măsură ce îmbătrânește, indiferent de ce s-ar întâmpla cu viața ei, ea va avea întotdeauna acest titlu de US Open, mereu și pentru totdeauna. Și felul în care a făcut-o: Wow. Este incredibil.
Îmi amintesc că i-am dat trofeul și vorbește foarte bine, este o mare ambasadoare. Vorbește fluent mandarină, poate vorbi română și engleză, iar din felul în care vorbește, este o mare comunicatoare. Cred că Marea Britanie este norocoasă să o aibă. Și cred că este fantastic.
Știu doar că i-a devenit greu și sper să fie bine pentru că e greu (n.r. criticile de pe rețelele sociale). Dacă vrei să fii sportiv profesionist este greu. Și trebuie să înveți să nu asculți criticile, trebuie să înveți toate aceste lucruri și asta e de ce spun că nu iei nimic personal pentru că odată ce înveți asta, ești bine. Și dacă oamenii te hărțuiesc pe rețelele de socializare trebuie să nu te mai uiți la asta sau să găsești o modalitate de a pune capăt, este foarte important", a declarat Billie Jean, conform Punto de Break.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo