Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, loc definitiv în istorie! A devenit cel mai vârstnic câștigător de la US Open + Alte statistici

Maria Olteanu

Publicat 11/09/2023 la 03:52 GMT+3

Novak Djokovic și-a arătat încă o dată clasa, într-o finală de Grand Slam pe care a controlat-o în majoritatea momentelor și pe care a câștigat-o în minimum de seturi în fața lui Daniil Medvedev, scor 6-3, 7-6, 6-3. Sârbul, legendă deja în sportul alb, a egalat în această noapte o bornă uriașă.

Novak Djokovic posa con el trofeo de campeón del US Open 2023

Credit imagine: EFE

Sârbul a avut nevoie de doar trei seturi pentru a se impune în finala jucată duminică noapte la New York, în fața lui Daniil Medvedev.
Sportivul, legendă în tenis, a încheiat epic un sezon 2023 în care mai câștigase Australian Open și Roland Garros, la care se adaugă și o finală jucată la Wimbledon, cu Carlos Alcaraz.
picture

Acesta este punctul care l-a încoronat pe Novak Djokovic campion la US Open 2023

După succesul formidabil obținut în acest an la Flushing Meadows, Nole devine jucătorul care a cucerit cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului, egalând-o pe Margaret Court (24).
Sârbul și-a luat revanșa în fața rusului, după finala pierdută acum doi ani, tot aici, la US Open, în trei seturi, triplu 6-4.
picture

Novak Djokovic, 24! Cele mai tari puncte din finala de la US Open, cu Daniil Medvedev

Djokovic a făcut un meci perfect la fileu în finala de la US Open și a avut emoții doar în setul al doilea. Medvedev s-a încăpățânat să restabilească egalitatea la seturi, dar actul a fost de-a dreptul incendiar, prelungit de sârb până în tie-break, unde a câștigat și a luat o opțiune serioasă pentru adjudecarea titlului de la New York. O oră și 45 de minute a durat cel de-al doilea set, dar Nole a ieșit învingător după 110 puncte disputate. Primul și ultimul set au fost mult mai simple pentru jucătorul sârb, care a controlat mingile și i-a dat prea puține șanse lui Medvedev, care nu a mai putut replica după ce s-a văzut condus cu 2-0.
Djokovic cucerește US Open și încheie anul cu trei trofee de Grand Slam, performanță pe care o bifează pentru a patra oară în carieră, depășindu-l pe Roger Federer, care a făcut asta de trei ori.
De asemenea, după succesul de la Flushing Meadows, Novak Djokovic și-a asigurat definitiv locul în istoria acestui sport.
La 36 de ani și 111 zile, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic câștigător al titlului de simplu masculin la US Open, o performanță colosală.
Novak Djokovic a câștigat 7 din ultimele 12 turnee de Grand Slam. A absentat la două dintre aceste 12 și a fost finalist la alte două.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo