Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial când Wimbledon nu va avea loc Turneul era programat să se desfăşoare în perioada 29 iunie - 12 iulie 2020. Organizatorii competiţiei de la Londra au anunţat miercuri că turneul nu se va mai juca în anul 2020.
Este pentru prima dată după al Doilea Război Mondial când Wimbledon, cel mai vechi turneu de Grand Slam, nu se va juca. Programat iniţial în perioada 29 iunie - 12 iulie 2020, ediţia a 134-a a turneului se va disputa în 2021, în perioada 28 iunie - 11 iulie.

Reacții ale jucătorilor de top

Tenis
Prima reacție a Simonei Halep după anularea turneului de la Wimbledon
01/04/2020 LA 15:25
Simona Halep - Sunt atât de tristă să aud că Wimbledon nu se va desfăşura în acest an. Finala de anul trecut va rămâne una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Dar, în momentul acesta, trecem printr-un moment mai mare decât tenisul, iar Wimbledon va reveni. Ceea ce înseamnă că voi avea şi mai mult timp pentru a-mi apăra titlul.
Roger Federer Sunt devastat.
Serena Williams Sunt șocată.
Coco Gauff Îmi va fi dor să joc la Wimbledon anul acesta. Fiți în siguranță! Vă iubesc pe toți.
Petra Kvitova Anunțul despre anularea turneului de la Wimbledon… Cu siguranță este o lovitură grea pentru noi toți. Nu numai că este un turneu special pentru mine, dar este un turneu care face parte din istorie de atâta timp, va lăsa un gol uriaș în calendar. Îmi va fi dor să joc pe frumoasa iarbă de acolo și să port echipamente albe, DAR cu toții știm că va fi mai bine anul viitor. Și poate că vom aprecia și mai mult acest turneu. Fiți în siguranță și stați în case.
Kevin AndersonAm avut mereu amintiri frumoase la Wimbledon. Îi voi duce cu siguranță dorul sezonului de iarbă, dar cel mai important lucru acum este să ne concentrăm pe a fi în siguranță și în case.
Karolina PliskovaWimbledon nu va avea loc anul acesta. Îmi va fi dor să joc acolo.

Lovitură pentru Federer

Anularea Wimbledon este o veste proastă pentru toți, dar cel mai afectat va fi probabil Roger Federer. Învingător de 8 ori la All England Club (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017), elvețianul își vede tot mai departe visul de a mai cuceri un Grand Slam.
"Swiss Maestro" va împlini în curând 39 de ani și, cu fiecare săptămână care trece, îi va fi tot mai dificil să fie la un nivel care să îi permită să lupte de la egal la egal cu Novak Djokovic, de exemplu, jucătărul neînvins în 2020 și care se simte de asemenea perfect pe iarba londoneză.
Visul lui Roger de a mai câștiga un Grand Slam are în vedere și faptul că Nadal a ajuns la un singur trofeu major distanță de recordul său absolut de 20 de Grand Slamuri. De asemenea, Nole a cucerit, odată cu Australian Open 2020, al 17-lea său Mare Șlem, iar sârbul cu greu va putea fi oprit de cineva în următorii ani, cu excepția Roland Garrosului, unde Rafa va rămâne în continuare mare favorit.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 9 ORE
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 12 ORE