Stefanos Tsitsipas a ratat calificarea în finala turneului de la Cincinnati după ce a fost învins de Alexander Zverev în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 7-6 (4). Partida din semifinalele competiției nu a fost lipsită de momente intense, cei doi sportivi pregătindu-se de ultimul turneu de Grand Slam al anului, de la care vor lipsi Roger Federer și Rafael Nadal.
Tsitsipas le-a atras atenția fanilor în timpul meciului din semifinale după ce a lipsit 10 minute de pe teren. Grecul și-a luat geanta și a plecat la vestiare după primul set, unii gândindu-se că sportivul a făcut asta pentru a avea un schimb de mesaje cu antrenorul său. Suspiciunile au fost negate de jucătorul de tenis, care a explicat după meci ce s-a întâmplat.
"Nu este astrofizică. M-am îndreptat spre vestiar pentru a-mi schimba echipamentul. Nu cred că ar fi fost frumos să-mi schimb pantalonii scurți pe teren, în fața tuturor. Sunt o persoană care transpira puțin mai mult decât altele. Cred că este ceva acceptabil, așa funcționează lucrurile pentru mine", a declarat Tsitsipas la finalul partidei.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Grecul a revenit pe teren după ce i-a enervat atât pe spectatori, care au început să-l huiduie, cât și pe adversarul său, care i s-a plâns arbitrului de absența îndelungată a lui Tsitsipas.

Zverev, scos din sărite de obiceiul lui Tsitsipas

După meci, Alexander Zverev a comentat incidentul, precizând că nu a fost prima dată când Tsitsipas a făcut ceva de acest fel în meciurile directe.
"Sunt cineva căruia îi place să câștige sau să piardă pe teren. Nu-mi iau niciodată un timeout medical dacă nu am nevoie de el. Nu merg niciodată la baie dacă nu am nevoie s-o fac. Unii oameni se folosesc de pauze în avantajul lor. Regulile sunt foarte flexibile, aș spune.
Am fost puțin frustrat de ce s-a întâmplat cu Tsitsipas la Roland Garros înainte de al cincilea set. S-a întâmplat și la Acapulco, deci a existat o mică frustrare, dar totul este bine acum", a declarat Zverev pentru Tennis Channel după meci.

Rezumatul partidei Zverev - Tsitsipas din semifinalele turneului de la Cincinnati

Finala turneului ATP de la Cincinnati, în care germanul se va duela cu Andrey Rublev, este programată în această seară, de la ora 23:30, și va fi transmisă în direct pe Eurosport 1.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43