Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, anunț îngrijorător înainte de US Open: "Simt că rezervorul meu de energie este destul de gol"

Maria Olteanu

Publicat 20/08/2023 la 16:29 GMT+3

Iga Swiatek a fost eliminată sâmbătă seara din semifinalele turneului WTA de 1000 de puncte de la Cincinnati. Cori Gauff a reușit cea mai importantă victorie a carierei, depășind-o pe poloneză în penultimul act după un joc palpitant, de trei seturi. Liderul mondial afirmă însă că se simte epuizată cu doar câteva zile înainte de startul US Open.

Iga Swiatek, Cincinnati 2023

Credit imagine: Getty Images

Cori Gauff a obținut o victorie de senzație împotriva Igăi Swiatek și a pus capăt unei serii negative care o apăsa foarte tare. Înaintea semifinalei de la Cincinnati, cele două jucătoare s-au mai duelat de 7 ori, iar poloneza s-a impus de fiecare dată fără să piardă set.
De această dată, Iga a avut probleme și a cedat confruntarea din penultimul act al turneului de la Cincinnati, după un joc de trei seturi, în care a dat impresia că poate reveni în ciuda unui început mai greu de partidă.
Nu a fost așa, pentru că până la final Cori Gauff a fost impecabilă, iar Swiatek a fost eliminată din competiție înaintea finalei.
După înfrângerea suferită sâmbătă seara, Iga Swiatek a transmis un mesaj care ar putea să îi îngrijoreze pe susținătorii ei, cu atât mai mult cu cât într-o săptămâna va debuta ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.
Liderul ierarhiei mondiale a recunoscut că se simte fără energie pe finalul acestui an și așteaptă cu nerăbdare câteva zile de odihnă, pentru a se recupera înainte de US Open.
Învinsă pentru prima dată de Coco Gauff la finalul celei de-a opta întâlniri directe, Swiatek, numărul 1 mondial, a lăudat prestația adversarei sale, dar a recunoscut că a fost foarte obosită la jocul de sâmbătă.
"Cred că ar trebui să fiu mândră de mine pentru că am dat totul și am luptat până la final. Coco este o mare jucătoare de tenis și a meritat să câștige. Adevărul este că simt că rezervorul meu de energie este destul de gol. Trebuie să îmi iau câteva zile libere înainte de a merge la New York", a spus poloneza, citată de welovetennis.fr.
Turneul de Grand Slam de la US Open este programat în perioada 28 august - 10 septembrie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport.

CORI GAUFF, REACȚIE SAVUROASĂ, DUPĂ CE A ÎNVINS-O PE IGA SWIATEK LA A 8-A ÎNCERCARE

Victoria contra liderului mondial a reprezentat o mare ușurare pentru Gauff, care și-a demonstrat că poate învinge cea mai bune jucătoare din lume. Americanca a avut o reacție savuroasă despre importanța succesului său, spunând, pe un ton de glumă, că nu își dorea să aibă soarta lui Gael Monfils în confruntările cu Novak Djokovic.
"Mă simt foarte bine. Sinceră să fiu, nu mă gândeam prea departe. Fără supărare, nu vreau să-l jignesc pe Gael Monfils, dar nu voiam palmaresul lui împotriva lui Djokovic. Chiar nu voiam asta", a spus Gauff.
Gauff a făcut referire la recordul negativ bifat de Gal Monfils în această săptămână. În sferturile de la Cincinnati, francezul a piedut pentru a 19-a oară contra lui Djokovic, din tot atâtea partide disputate. Aceasta este cea mai lungă serie de acest gen din Era Open. Evident, Gauff mai avea mult până să-l ajungă pe Monfils, dar e clar că cele 7 înfrângeri la rând contra lui Swiatek au apăsat greu pe umerii săi în ultima vreme, mai ales că nu reușise să ia nici măcar un set.
Cori Gauff se va duela în finala de la Cincinnati cu Karolina Muchova, care a revenit de la 0-1 la seturi în semifinala cu Sabalenka și s-a calificat și ea în premieră în ultimul act de turneu WTA 1000. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit și indiferent de cine se va impune vom vorbi despre cel mai important succes din cariera respectivei jucătoare. Finala feminină de la Cincinnati va avea loc în această seară, de la ora 20:30.
Pe tabloul masculin vom avea finala așteptată de toată lumea: Novak Djokovic - Carlos Alcaraz. Cei doi se vor duela pentru trofeu începând cu ora 23:30, în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo