Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, discurs de lider: "Este ceva ce trebuie să accept ca număr 1 mondial"+Sfârșitul unei serii impresionante

Maria Olteanu

Publicat 20/08/2023 la 18:14 GMT+3

Iga Swiatek a fost eliminată sâmbătă seara din semifinalele turneului WTA de 1000 de puncte de la Cincinnati, după ce Cori Gauff a spart gheața și s-a impus în fața polonezei în cea de-a opta întâlnire directă, până acum nereușind să îi "fure" nici măcar un set. După înfrângere, Swiatek a fost realistă și știe de ce anume toate adversarele își doresc atât de intens victorii în fața ei.

Iga Swiatek in Cincinnati

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek s-a oprit în semifinale în turneul de 1000 de puncte de la Cincinnati. Cori Gauff a obținut o victorie de senzație împotriva liderului mondial și a pus capăt unei serii negative care o apăsa foarte tare. Înaintea semifinalei de la Cincinnati, cele două jucătoare s-au mai duelat de 7 ori, iar poloneza s-a impus de fiecare dată fără să piardă set.
După meciul în care a fost eliminată, Swiatek a rămas cu picioarele pe pământ, aplaudând rezultatul adversarei, la adresa căreia a avut numai cuvinte de laudă. În plus, liderul mondial a subliniat că s-a simțit foarte obosită la acest joc și așteaptă cu nerăbadre câteva zile pentru a-și trage sufletul înainte de participarea la ultimul Grand Slam al anului, US Open.
Iga Swiatek este pe prima poziție în ierarhia mondială de 72 de săptămâni. Jucătoarea poloneză a dominat circuitul WTA pe tot parcursul anului trecut, având inclusiv o serie uriașă de 37 de victorii consecutive!
Cu toate acestea, Swiatek a suferit mai multe înfrângeri anul acesta decât anul trecut, ultima sinonimă cu eliminarea în semifinalele de la Cincinnati. La conferința de după meci, Swiatek a vorbit despre rivalitatea pe care o are cu celelalte jucătoare din circuit din cauza poziției sale de număr 1 mondial.
"Știu că alte jucătoare, inclusiv Gauff, au fost motivate să câștige împotriva mea, deoarece văd o înfrângere în fața numărului 1 mondial ca pe unul dintre cele mai importante obstacole de depășit.
Știu acest lucru pentru că uneori o spun sincer în interviuri. Este ceea ce trebuie să accept ca număr 1 mondial. În cele din urmă, însă, trebuie să mergem și să jucăm, așa că nu contează ce cred ele în afara terenului.
Dar sunt mândrâ că m-am pus în această poziție pentru a câștiga atât de multe meciuri împotriva anumitor jucătoare. Asta e tot ce trebuie să fac", a spus Iga Swiatek la conferința de presă de după înfrângerea cu Gauff, citată de welovetennis.fr.
CITEȘTE ȘI:

Sfârșitul unui parcurs impresionant pentru Swiatek, după înfrângerea cu Gauff

Semifinala feminină a turneului de la Cincinnati a produs surpriza. Iga Swiatek a fost eliminată de Coco Gauff, jucătoare care a spart gheața în cel de-al 8-lea duel direct, precedentele 7 fiind adjudecate fără emoții de poloneză, care nu pierduse set.
În plus, înfrângerea de aseară are o semnificație deosebită pentru Iga, deoarece a marcat sfârșitul unui record uriaș.
A fost pentru prima dată când Swiatek a pierdut un meci, la nivel profesionist, în fața unei jucătoare mai tinere decât ea. Gauff are 19 ani, în timp ce Swiatek are 22 de ani.
Cori Gauff se va duela în finala de la Cincinnati cu Karolina Muchova, care a revenit de la 0-1 la seturi în semifinala cu Sabalenka și s-a calificat și ea în premieră în ultimul act de turneu WTA 1000. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit și indiferent de cine se va impune vom vorbi despre cel mai important succes din cariera respectivei jucătoare. Finala feminină de la Cincinnati va avea loc în această seară, de la ora 20:30.
Pe tabloul masculin vom avea finala așteptată de toată lumea: Novak Djokovic - Carlos Alcaraz. Cei doi se vor duela pentru trofeu începând cu ora 23:30, în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo