După ce finala feminină de la Cincinnati a reprezentat un galop de sănătate a lui Asleigh Barty în fața elvețiencei Jil Teichmann, desfășurarea finalei băieților nu a fost mult dferită.
Alexander Zverev a început în forță ultimul act cu Andrey Rublev și s-a desprins repede la 4-0 în primul set. Rusul a echilibrat apoi disputa, dar nu a reușit să-i străpungă serviciul germanului, care a câștigat primul set cu 6-2.
Și în manșa secundă Zverev a început cu break, iar apoi a continuat să evolueze impecabil pe propriul serviciu și, după un nou break s-a desprins la 5-1. Rublev a avut o tresărire de orgoliu, reușind să revină la 5-3, dar apoi și-a pierdut din nou serviciul și Zverev s-a impus cu 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat fix o oră de joc.
US Open
Zverev, monument de sportivitate: "Opriți tenisul! Nole este cel mai bun din toate timpurile"
11/09/2021 LA 07:34

Alexander Zverev, în mare formă înainte de US Open

Așadar, după aurul olimpic cucerit la Tokyo, Zverev și-a trecut în palmares al 3-lea titlu ATP din acest an, după cele câștigate la Acapulco (ATP 500) și Madrid (Masters 1000), și al 16-lea al carierei (al 5-lea de Masters 100). De altfel, neamțul a câștigat toate finalele în care s-a calificat în acest an, ultimul eșec într-un meci jucat cu trofeul pe masă fiind finala de la US Open de anul trecut, când a fost învins de Dominic Thiem.
De partea cealaltă, Rublev a clacat încă o dată în finala unui turneu Master 1000, după ce în primăvară fusese învins de Tsitsipas la Monte Carlo. De asemenea, rusul pare că dezvoltă un complex fațăm de Zverev, deoarece înfrângerea din această seară a fost a 5-a din tot atâtea confruntări în circuitul ATP.
Pentru cei doi jucători urmează US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care va fi în direct și în esclusivitate pe Eurosprot și Eurosport Player în perioada 30 august - 13 septembrie.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
Novak Djokovic e în finala US Open 2021, după un meci incredibil de 5 seturi cu Alexander Zverev
11/09/2021 LA 03:08
US Open
Ce trebuie să facă Zverev ca să câștige "finala" din semifinale la US Open cu Novak Djokovic
10/09/2021 LA 18:38