Alexander Zverev s-a accidentat la gleznă, în startul tiebreak-ului din setul 2 al meciului cu Rafael Nadal, după 3 ore și 7 minute de joc, fiind scos de pe teren într-un scaun cu rotile. După câteva minute, germanul a revenit în cârje, confirmând că nu mai poate continua partida, iar Nadal a obținut, astfel, calificarea în finala Roland Garros.

Imaginile durerii! Alexander Zverev a revenit în cârje pe teren pentru a-și anunța retragerea

Duminică, tenismenul a postat un mesaj pe contul său de Instagram, în care a precizat că, "potrivit primelor examene medicale, se pare că mai multe ligamente laterale de la piciorul drept sunt rupte. Luni voi zbura în Germania pentru a mai face câteva controale și a găsi cea mai bună și cea mai rapidă modalitate de a mă recupera."
Roland Garros
Verdict dur în cazul accidentării lui Zverev. E posibil să revină în 2023
05/06/2022 LA 06:02
Ulterior, Zverev a anunțat că nu va participa la turneul pe iarbă din țara sa natală, de la Halle, care va avea loc săptămâna viitoare și la care a fost vicecampion în 2016 și 2017.
Citește și:

Zverev va rata turneul de Grand Slam de la Wimbledon

În plus, ca urmare a rupturii mai multor ligamente, Alexander Zverev nu va putea participa nici la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Germanul de pe locul 3 ATP are șanse minime de a se reface în următoarele 3 săptămâni.
Fratele jucătorului de tenis, Mischa Zverev, a confirmat pentru publicația Bild că revenirea sportivului de 25 de ani ar putea dura câteva luni. În cel mai rău caz, pentru Sascha există și riscul de a lipsi și de la ultimul turneu de Mare Șlem din 2022, US Open, care va începe la finalul lunii august.
"Dacă unul sau două ligamente sunt rupte, ar putea alerga din nou săptămâna viitoare. Dacă sunt mai multe, atunci ar putea dura luni de zile", a declarat Mischa Zverev.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland-Garros
Roland Garros 2022 : Top 5 puncte ale zilei de vineri
04/06/2022 LA 04:21
Roland Garros
Verdict dur! Cât ar putea lipsi Zverev din circuit în urma accidentării din semifinala Roland Garros
03/06/2022 LA 21:14